Search
Close this search box.

Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο- Από την επιστήμη στην πράξη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2022-09-30 - 2022-10-23 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Μικτή μέθοδος διδασκαλίας

ECTS:
4,5
Δίδακτρα:
250 € * υπάρχει εκπτωτική πολιτική
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Μιχαηλίδης Γιάννης
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
28-09-2022

Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο- Από την επιστήμη στην πράξη

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

28-09-2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Σύντομη Περιγραφή

  Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο ‘’Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο- Από την επιστήμη στην πράξη’’, διάρκειας 48 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί σε δυο τριήμερα 30/9 -1&2/10 και 21-23/10 και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting και διά ζώσης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19.

  Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Μιχαηλίδης Γιάννης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ποδόσφαιρο του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

  Ο Μιχαηλίδης Ιωάννης είναι Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 2017. Από το 2004 έως το 2017 εργαζόταν ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Α’ και συμμετέχει ως υποψήφιος στη σχολή εκπαιδευτών προπονητών της UEFA – ΕΠΟ. Διετέλεσε προπονητής/γυμναστής στο αναπτυξιακό, στο ερασιτεχνικό αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 2100 ετεροαναφορές και h index-18 (google scholar: https://scholar.google.gr/citations?user=-PksrtsAAAAJ&hl=el)), ενώ είναι κριτής εργασιών σε διεθνή περιοδικά. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών αλλά και στην ανάλυσης της φυσικής απόδοσής τους

  Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

  Μεταξάς Θωμάς: Ο Θωμάς Μεταξάς είναι Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA PRO και εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ/UEFA. Διετέλεσε για περισσότερα από 25 χρόνια προπονητής ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχει ως υπεύθυνος μαθημάτων σε μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και καθοδηγεί σημαντικό αριθμό διδακτορικών διατριβών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 1150 ετεροαναφορές και h index-16), ενώ είναι κριτής εργασιών σε περισσότερα από 25 διεθνή περιοδικά με πολύ υψηλό IF.

  Βαρδάκης Λάζαρος:

  Ο Λάζαρος Βαρδάκης είναι προπονητής φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σποδών και υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFAA’, UEFAA’ eliteyouth και συμμετέχει ως υποψήφιος στη σχολή εκπαιδευτών προπονητών της UEFA – ΕΠΟ. Ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα το 2004 ως προπονητής σε αναπτυξιακές ηλικίες ενώ από το 2011 εργάζεται σε επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου. Όλο αυτό το διάστημα εξειδικεύεται στην ανάλυση του της προπονητικής επιβάρυνσης των ποδοσφαιριστών και στην εφαρμογή προγραμμάτων βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Από την εισαγωγή του στο διδακτορικό συμμετέχει ως εισηγητής στο μάθημα «ειδικότητα ποδοσφαίρου» του προπτυχιακού καθώς και σε μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετοχή σε δημοσιευμένες εργασίες σχετικές με την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών και την τεχνικοτατική ανάλυση της απόδοσης. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην αξιολόγηση της απόδοσης και της επιβάρυνσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

   

  Κόστος συμμετοχής

  Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 250 € (πληρωτέο εφάπαξ ή σε δύο δόσεις οι οποίες αναλύονται ως ακολούθως: η καταβολή της 1ης δόσης (100 €) συνοδεύεται ταυτόχρονα με την αίτηση εισδοχής στο πρόγραμμα, και η ολοκλήρωση της πληρωμής γίνεται με την καταβολή της 2ης δόσης (150 €) (μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2022).

  Η καταβολή των δόσεων θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) της τράπεζας Πειραιώς:

  Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 5202-057157-381

  IBAN: GR9401722020005202057157381

  Αιτιολογία: 73359 και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ συμμετέχοντος

  Μόλις γίνει η κατάθεση, θα πρέπει να προσκομίσετε τα καταθετήρια στη γραμματεία του προγράμματος ηλεκτρονικά στο email: ioannimd@phed.auth.gr

   Εκπτωτική πολιτική

  Έκπτωση 30%  

  • Φοιτήτριες/τές ΑΕΙ
  • Άνεργες/οι
  • ΑμεΑ
  • Πολύτεκνες/οι ή μέλη πολύτεκνης οικογένειας

  Έκπτωση 15%  

  • Ομαδικές εγγραφές 4 ατόμων και άνω στο ίδιο πρόγραμμα
  • Απόφοιτες/οι του ΑΠΘ
  • Όσοι παρακολούθησαν κάποιο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ στο παρελθόν

  Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν αθροιστικά.

  Το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τα ποσοστά των εκπτώσεων και λοιπών προσφορών επί των αρχικών τιμών των διδάκτρων, καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος κύκλου σπουδών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν τις/τους ήδη εγγεγραμμένες/ους.

  Για την παροχή της έκπτωσης, οι ενδιαφερόμενες/οι οφείλουν να καταθέσουν στην/στον ΕΥ του προγράμματος στο πρωτότυπο ή σε επικυρωμένο αντίγραφο τα σχετικά δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Σε περίπτωση μη έγκαιρης αποστολής ή μη επιβεβαίωσης της εγκυρότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα της ανάκλησης της χορηγηθείσας έκπτωσης, καθώς και να απαιτήσει την όποια προκύπτουσα χρηματική διαφορά.

  Αιτήσεις

  Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

  Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε να αποστείλετε στο e-mail: ioannimd@phed.auth.gr.

  1. Σύντομο βιογραφικό στην ελληνική γλώσσα

   Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.

  Όροι παρακολούθησης προγραμμάτων

 • Στόχος του προγράμματος

  Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευόμενων στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών/στριών όλων των επιπέδων. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν τα επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προπονητική διαδικασία. Επίσης, θα εκπαιδευτούν σε νέες μεθόδους προπόνησης καθώς και σε τεχνολογίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της φυσικής απόδοσης

 • Μαθησιακά Αποτελέσματα

  Το πρόγραμμα θα συμβάλλει ώστε οι εκπαιδευόμενοι/ες να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών/στριών. Οι γνώσεις αυτές θα σχετίζονται με νέες μεθόδους ανάπτυξης συγκεκριμένων παραγόντων της φυσικής κατάστασης αλλά και τη χρήση τεχνολογιών για την αξιολόγηση και παρακολούθηση της προπονητικής διαδικασίας που εφαρμόζουν

 • Σε ποιους απευθύνεται

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους/ες των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και σε προπονητές/ριες ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων.

 • Κριτήρια επιλογής

  Προϋπόθεση συμμετοχής είναι να είναι ενήλικες και κάθε αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
  • Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα.

  Επιπλέον, να διαθέτουν

  ►Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

  ► Κατοχή προσωπικού e-mail

  ► Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών 

  Η επιλογή θα γίνει βάση σειράς προτεραιότητας με την ταυτόχρονη καταβολή της 1ης δόσης του προγράμματος.

 • Μέθοδος Υλοποίησης

  Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 48 διδακτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δια ζώσης εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19. . Το πρόγραμμα διακρίνεται σε μια ενότητα θεωρητικών διαλέξεων (38 ώρες) και μια ενότητα πρακτικής εφαρμογής (10 ώρες).

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 16.00 – 21.00

  Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09.00 – 14.00 & 16.00 – 21.00

  Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09.00 – 14.00

  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 – 21.00

  Σάββατο 22 Οκτωβρίου 09.00 – 14.00 & 16.00 – 21.00

  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09.00 – 14.00

 • Πρόγραμμα Σπουδών
 • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

  Στους/ις συμμετέχοντες/ουσες παρέχονται:

  1.  πρόσβαση στο elearning του μαθήματος
  2. ηλεκτρονικό υλικό από τις παρουσιάσεις όλων των διαλέξεων συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησης.
  3. πρόσβαση στη βιβλιογραφία και στις βάσεις δεδομένων με χορήγηση κωδικών από το ΚΗΔ του ΑΠΘ κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και μετά το πέρας, ως την έναρξη του επόμενου κύκλου.
  4. βιβλιογραφία
 • Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εκπαιδευομένων

   Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει:

  Α) να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10 % των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.

  Β) να έχουν αξιολογηθεί με επιτυχία στην/ις εργασίες που θα τους/τις ανατεθούν.

  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους/στις συμμετέχοντες/ουσες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

  Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 • Επικοινωνία

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας: Μιχαηλίδης Γιάννης Τηλ. 6976314840

  Email: ioannimd@phed.auth.gr

 • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
  Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
 • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
  Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο