Search
Close this search box.

Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο – Από την επιστήμη στην πράξη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2024-04-05 - 2024-05-19 ( 48 ώρες )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Διά ζώσης, Εξ αποστάσεως

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ:

Βάσει εκπτωτικής πολιτικής

ECTS:
4,5
Δίδακτρα:
250€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Μιχαηλίδης Γιάννης
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
05-04-2024

Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο – Από την επιστήμη στην πράξη

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

05-04-2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Σύντομη Περιγραφή

  Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο ‘’Προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο- Από την επιστήμη στην πράξη’’, διάρκειας 48 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί σε δυο τριήμερα 5-7/04/2024 και 17-19/05/2024 και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting και για όσους το επιθυμούν δια ζώσης.

  Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Μιχαηλίδης Γιάννης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ποδόσφαιρο του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

  Έναρξη προγράμματος: 5 Απριλίου 2024

  Λήξη προγράμματος: 19 Μαΐου 2024

  Διάρκεια: 48 ώρες

  Κόστος: 250 ευρώ

  Παρέχεται εκπτωτική πολιτική

  Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/ECTS: Ναι

  Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 1 Φεβρουαρίου 2024 έως 5 Απριλίου 2024

  Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

  Ο Μιχαηλίδης Ιωάννης είναι Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 2017. Από το 2004 έως το 2017 εργαζόταν ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Α’ και συμμετέχει ως υποψήφιος στη σχολή εκπαιδευτών προπονητών της UEFA – ΕΠΟ. Διετέλεσε προπονητής/γυμναστής στο αναπτυξιακό, στο ερασιτεχνικό αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 2100 ετεροαναφορές και h index-18 (google scholar: https://scholar.google.gr/citations?user=-PksrtsAAAAJ&hl=el)), ενώ είναι κριτής εργασιών σε διεθνή περιοδικά. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών αλλά και στην ανάλυσης της φυσικής απόδοσής τους.

  Μεταξάς Θωμάς: Ο Θωμάς Μεταξάς είναι Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA PRO και εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ/UEFA. Διετέλεσε για περισσότερα από 25 χρόνια προπονητής ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχει ως υπεύθυνος μαθημάτων σε μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και καθοδηγεί σημαντικό αριθμό διδακτορικών διατριβών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 1150 ετεροαναφορές και h index-16), ενώ είναι κριτής εργασιών σε περισσότερα από 25 διεθνή περιοδικά με πολύ υψηλό IF.

 • Στόχος του προγράμματος

  Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευόμενων στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστριών/ών όλων των επιπέδων. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν τα επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προπονητική διαδικασία. Επίσης, θα εκπαιδευτούν σε νέες μεθόδους προπόνησης καθώς και σε τεχνολογίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της φυσικής απόδοσης.

 • Μαθησιακά Αποτελέσματα

  Το πρόγραμμα θα συμβάλλει ώστε οι εκπαιδευόμενες/οι να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστριών/ών. Οι γνώσεις αυτές θα σχετίζονται με νέες μεθόδους ανάπτυξης συγκεκριμένων παραγόντων της φυσικής κατάστασης αλλά και τη χρήση τεχνολογιών για την αξιολόγηση και παρακολούθηση της προπονητικής διαδικασίας που εφαρμόζουν.

 • Σε ποιους απευθύνεται

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και σε προπονήτριες/τές ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων.

 • Κριτήρια επιλογής

  Προϋπόθεση συμμετοχής είναι να είναι ενήλικες και κάθε αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
  • Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα.

  Επιπλέον, να διαθέτουν

  ►Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

  ►Κατοχή προσωπικού e-mail

  ►Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών

  Η επιλογή θα γίνει βάση σειράς προτεραιότητας με την ταυτόχρονη καταβολή της 1ης δόσης του προγράμματος.

 • Μέθοδος Υλοποίησης

  Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 48 διδακτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσους επιθυμούν δια ζώσης. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε μια ενότητα θεωρητικών διαλέξεων (38 ώρες) και μια ενότητα πρακτικής εφαρμογής (10 ώρες).

  Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00 – 21.00

  Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 09.00 – 14.00 & 16.00 – 21.00

  Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 09.00 – 14.00

  Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 16.00 – 21.00

  Σάββατο 18 Μαΐου 2024  και ώρα 09.00 – 14.00 & 16.00 – 21.00

  Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 09.00 – 14.00

 • Πρόγραμμα Σπουδών
 • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

  Στις/ους συμμετέχουσες/οντες παρέχονται:

  1. πρόσβαση στο elearning του μαθήματος
  2. ηλεκτρονικό υλικό από τις παρουσιάσεις όλων των διαλέξεων συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησης.
  3. πρόσβαση στη βιβλιογραφία και στις βάσεις δεδομένων με χορήγηση κωδικών από το ΚΗΔ του ΑΠΘ κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και μετά το πέρας, ως την έναρξη του επόμενου κύκλου.
  4. βιβλιογραφία
 • Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εκπαιδευομένων

  Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων

  1. Η συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του Οδηγού Σπουδών του προγράμματος και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
  2. Η παρουσία των επιμορφούμενων στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι υποχρεωτική. Στα προγράμματα που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, όπως και σε αυτά που υλοποιούνται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η φοίτηση είναι γενικώς υποχρεωτική και το όριο απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση της ασύγχρονης εκπαίδευσης υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μελέτης που έχει ορισθεί από κάθε πρόγραμμα.
  3.   Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει:
  • το ποσοστό των απουσιών να μην υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης,
  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την προβλεπόμενη εξέταση,
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων πριν την έναρξη του προγράμματος

   

  Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων: 

  1. Οι εκπαιδευόμενες/οι ενημερώνονται από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του ΚΕΔΙΒΙΜ για κάθε είδους πληροφορία που άπτεται της λειτουργίας του Κέντρου.
  2. Οι εκπαιδευόμενες/οι υποστηρίζονται ηλεκτρονικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας από τις/ τους εκπαιδεύτριες/τές, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την επίλυση αποριών και την παροχή διευκρινίσεων σχετιζόμενων με τις θεματικές ενότητες του προγράμματος.
  3. Οι εκπαιδευόμενες/οι έχουν δικαίωμα να αιτηθούν τη διακοπή παρακολούθησης του προγράμματος και την επιστροφή διδάκτρων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12.9 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
  4. Οι εργασίες των εκπαιδευομένων προστατεύονται κατά τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Πιστοποιητικό

  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/ους συμμετέχουσες/ντες Πιστοποιητικό Γενικής Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

  Στις/ους συμμετέχουσες/ντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 • Επικοινωνία

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν με τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

  Μιχαηλίδης Γιάννης

  Τηλ. 6976314840

  Email: ioannimd@phed.auth.gr

 • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
  Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
 • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
  Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

/ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 250 € (πληρωτέο εφάπαξ ή σε δύο δόσεις οι οποίες αναλύονται ως ακολούθως: η καταβολή της 1ης δόσης (100 €) συνοδεύεται ταυτόχρονα με την αίτηση εισδοχής στο πρόγραμμα, και η ολοκλήρωση της πληρωμής γίνεται με την καταβολή της 2ης δόσης (150 €) (μέχρι και τις 5 Απριλίου 2024). Σε κάθε περίπτωση το ποσό των 250 θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι και τις 5 Απριλίου 2024.

Η καταβολή των δόσεων θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) της τράπεζας Πειραιώς:

Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 5202-057157-381

IBAN: GR9401722020005202057157381

Αιτιολογία: 73359 και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ συμμετέχοντος

Μόλις γίνει η κατάθεση, θα πρέπει να προσκομίσετε τα καταθετήρια στη γραμματεία του προγράμματος ηλεκτρονικά στο email: ioannimd@phed.auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο