2025-01-19 - 2025-07-19 ( 150 ώρες )
Εξ αποστάσεως
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάνε το Άλμα στη Φοιτητική σου Ζωή: Ομαδικό Coaching για Προσωπική και Ακαδημαϊκή Ανάπτυξη», διάρκειας 7 μηνών 150 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης(μέσω της πλατφόρμας Zoom) και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης . Το πρόγραμμα παρέχει 5 ECTS.
Το πρόγραμμα ομαδικού coaching για φοιτητές/τριες στοχεύει στην ενδυνάμωση και καθοδήγηση των συμμετεχόντων, ώστε να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της φοιτητικής ζωής και να επιτύχουν ισορροπία σε προσωπικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό επίπεδο. Μέσα από δίωρες συνεδρίες, δύο φορές τον μήνα, για επτά μήνες, οι φοιτητές/τριες θα αποκτήσουν εργαλεία και τεχνικές για διαχείριση χρόνου, ανάπτυξη κινήτρων, αποτελεσματική θέσπιση στόχων και καλλιέργεια αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες για μείωση του άγχους, βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ενίσχυση ψυχικής ανθεκτικότητας, αξιοποιώντας πρακτικές ασκήσεις, ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες. Βασισμένο σε αξιόπιστη βιβλιογραφία και εφαρμοσμένα εργαλεία αυτοβελτίωσης, το πρόγραμμα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για την προσωπική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των φοιτητών/τριών, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας και της ψυχικής ανθεκτικότητας.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κύριος Αλέξανδρος Διαμαντίδης,
Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και λήψης αποφάσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ο κύριος Διαμαντίδης, έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια του γνωστικού αντικειμένου των ποσοτικών μεθόδων στη διοίκηση και παράλληλα είναι κριτής (reviewer) σε πολλά έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επιμεληθεί ενός βιβλίου Επιχειρησιακής Έρευνας και έχει επίσης διδάξει επί σειρά ετών στο ΕΑΠ σε θεματικές ενότητες σχετικές με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει επιβλέψει πάνω από 120 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες φοιτητριών και φοιτητών και έχει λειτουργήσει ως μέντορας στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων τους. Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής του Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Στο πρόγραμμα διδάσκει:
Αρετή Μαλλά, πτυχιούχος στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό προσανατολισμό από την ΑΣΠΑΙΤΕ, Life coach με πιστοποίηση από τον ICF (International Coaching Federation), NLP coach με πιστοποίηση από το NLP University, Santa Cruz, California, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το ΕΑΠ. Έχει εμπειρία στην προσωπική ανάπτυξη και στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Έναρξη προγράμματος: 19/1/2025
Λήξη προγράμματος: 19/7/2025
Διάρκεια: 150
Κόστος: 140 ευρώ
Παρέχεται εκπτωτική πολιτική: ΟΧΙ
Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/ ECTS: 5
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 19/12/2024 έως 19/1/2025
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση των φοιτητών/τριών για αποτελεσματική διαχείριση της φοιτητικής ζωής, την ανάπτυξη κινήτρων και τη βελτίωση της προσωπικής και κοινωνικής τους ευημερίας. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα:
1. Αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης χρόνου για αποτελεσματική οργάνωση σπουδών και δραστηριοτήτων.
2. Θέσουν ρεαλιστικούς και προσωπικούς στόχους και θα μάθουν τεχνικές για την επίτευξή τους.
3. Ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, κατανοώντας καλύτερα τις προσωπικές τους αξίες και δυνάμεις.
4. Βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
5. Αντιμετωπίσουν και θα διαχειριστούν το άγχος και τις προκλήσεις της καθημερινότητας με ψυχική ανθεκτικότητα.
6. Αναπτύξουν ενσυνειδητότητα (mindfulness) για καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων και μεγαλύτερη εσωτερική ισορροπία.
Οι παραπάνω στόχοι συνθέτουν ένα πλαίσιο προσωπικής και ακαδημαϊκής εξέλιξης, επιτρέποντας στους φοιτητές/τριες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής με υγιή και λειτουργικό τρόπο.
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα μπορούν:
Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές διαχείρισης χρόνου, στοχοθεσίας και στρατηγικής μείωσης άγχους.
Να εισαχθούν στην ενσυνειδητότητα (mindfulness) και τις τεχνικές αυτορρύθμισης συναισθημάτων.
Να κατανοήσουν ότι η αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, έχει να κάνει και με τη ρύθμιση των συναισθημάτων.
Να μάθουν να θέτουν προτεραιότητες στις ακαδημαϊκές και προσωπικές ανάγκες.
Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους και η ψυχική ανθεκτικότητά τους, με ικανότητα άμεσης εφαρμογής τεχνικών διαχείρισης άγχους.
Να θέτουν ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους με βάση τις προσωπικές αξίες και φιλοδοξίες.
Να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές δεξιοτήτες και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους μέσω ενεργητικής ακρόασης και σαφήνειας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες όλων των ακαδημαϊκών επιπέδων (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), οι οποίοι/ες επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα και να αποκτήσουν ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκής, προσωπικής και κοινωνικής ζωής. Ενδείκνυται για φοιτητές που βιώνουν άγχος ή πίεση λόγω των ακαδημαϊκών απαιτήσεων και θέλουν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους σε τομείς όπως η αυτοπεποίθηση, η στοχοθεσία και η επικοινωνία. Επίσης, το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για νέους που επιδιώκουν την προσωπική τους ανάπτυξη και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν αποτελεσματικές πρακτικές αυτοβελτίωσης και ενσυνειδητότητας (mindfulness). Με βάση τη συλλογική μάθηση και την αλληλοϋποστήριξη, το πρόγραμμα προσφέρει μια ασφαλή ομάδα εργασίας, στην οποία οι συμμετέχοντες/χουσες θα μοιράζονται εμπειρίες και θα εφαρμόζουν όσα μαθαίνουν, αποκτώντας βιώσιμες δεξιότητες για το παρόν και το μέλλον τους.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:
Φοιτητές/τριες (προπτυχιακοί/ές και μεταπτυχιακοί/ές) ΑΕΙ -ΙΕΚ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων).
Στην αίτηση επισυνάπτεται:
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 150 ώρες επιμόρφωσης, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
Η σύγχρονη επιμόρφωση περιλαμβάνει 28 ώρες σύγχρονων συναντήσεων με σύνδεσμο zoom . Οι 122 ώρες ασύγχρονης επιμόρφωσης αφορούν (α) τη μελέτη σχετικού αναρτημένου υλικού και (β) την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων.
Στις συμμετέχουσες/στους συμμετέχοντες παρέχονται:
Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων:
Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Γενικής Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ.
Στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης.
Αλέξανδρος Διαμαντίδης, Αν. Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Τηλ. 6936192766, 2310996446 (ώρες 10:00-14:00)
E-mail: adiama@econ.auth.gr
Αρετή Μαλλά (διδάσκουσα)
6944247131 (ώρες 16:00-20:00)
E-mail: mal_areth@yahoo.gr
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 140 ευρώ.
Ο τραπεζικός λογαριασμός θα ανακοινωθεί σύντομα.
Αρχικά για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 70 € και έως 15 Μαρτίου 2025 να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό των 70 €.
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81
E-mail: kedivim@auth.gr
Ανάπτυξη: Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ