Search
Close this search box.

Θρησκεία και Παγκοσμιοποίηση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2021-11-20 - 2022-02-26 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Εξ αποστάσεως

ECTS:
7,5
Δίδακτρα:
200 €
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
07-11-2021

Θρησκεία και Παγκοσμιοποίηση

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

07-11-2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύντομη Περιγραφή

    Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο: “Θρησκεία και Παγκοσμιοποίηση” διάρκειας 90 (διδακτικές ώρες), το οποίο θα διεξαχθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα υλοποιηθεί  μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

    Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διδάσκων του προγράμματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοι­νωνιολογίας του Χριστιανισμού στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Α.Π.Θ. Ο κ. Κωνσταντί­νος Κωτσιόπουλος είναι Μέλος στις Επιτροπές: 1) Ακαδημαϊκός Σύμβουλος ΔΟΑΤΑΠ, 2) Μέλος Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ.,.3) Μέλος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Α.Π.Θ., 4) Μέλος Επιτροπής Βιοηθικής Α.Π.Θ. 5) Μέλος Επιτροπής Φύλου και Ισότητας Α.Π.Θ., 6) Μέλος Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού Θεολογία. (Έκδοση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος). Επίσης, είναι Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών και Ιδρυμάτων: 1) Μέλος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 2) Μέλος Ιδρύματος Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Εφαρμογών «Απ. Μάρκος», Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, 3) Μέλος Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών), 4) Τακτικός Εισηγητής της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, 5) Επιστημονικός Σύμβουλος της Συνοδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, 6) Μέλος της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας.

    Επιπλέον, έχει συγγράψει πληθώρα μελετών και άρθρων δημοσιευμένων σε έγκριτους εκδοτικούς οίκους και επιστημονικά περιοδικά.  Έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες. Επίσης, καταθέτει συνεχώς τον επιστημονικό του λόγο στα Μ.Μ.Ε. για τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και την σχέση τους με την Θεολογία και τον Πολιτισμό.

    Επίσης, Διδάσκων είναι ο Μεταδιδάκτορας Ερευνητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολο­γίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Αχιλλέας Παπατόλιος. Ο κ. Αχιλλέας Παπατόλιος έχει εκπονήσει στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα: ΄΄Ιεραποστολή και Εκκοσμίκευση΄΄ στην οποία πραγ­ματεύεται εκτενώς ζητήματα: Παγκοσμιοποίησης και Εκκοσμίκευσης, Κοινότητας και Κοινωνίας, σχέσεων Ορθοδοξίας και Ευρώπης, ζητήματα πολιτιστικού πλουραλισμού και αναγνώρισης του διαφορε­τικού, Θρησκείας και Πολιτικής, όπως επίσης και με τα φλέγοντα ζητήματα του θρησκευτικού φοντα­μενταλισμού και του προσηλυτισμού.

    Επιπλέον, ο κ. Παπατόλιος είναι διδάκτορας στο ίδιο Τμήμα στο Γνωστικό Αντικείμενο της Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού. Έχει δε συγγράψει Διδακτορική Διατριβή με θέμα: «Ιεραπο­στολή και Θρησκευτική Ελευθερία. Κοινωνιολογική διερεύνηση», και έχει κριθεί με το βαθμό Άριστα.

    Ο κ. Παπατόλιος έχει εντρυφήσει τόσο στην κοινωνιολογική όσο και στην θεολογική έρευνα, έχει γράψει πολλές επιστημονικές μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά που άπτονται ζητημάτων: Θρησκευτικής ελευθερίας, ειρήνης ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, Παγκοσμιοποίησης και Παγκοσμιότητας, Θρησκείας και Ύστερης Νεωτερικότητας, εκκοσμίκευσης, ιδιοπροσωπίας λαών και πολιτισμών, φυλετικών διακρίσεων, προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ζητήματα Ταυτότητας και Ετερότητας.

    Επιπροσθέτως, ο κ. Παπατόλιος έχει διδάξει επί μία Τριετία (2018-2020) στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοι­νωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., ως Συμβασιούχος Επίκουρος Καθηγητής (ΠΔ 407/80) και ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος (ΕΔΒΜ96 – στο πλαίσιο Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας).

    Στόχος του προγράμματος

    Το πρόγραμμα στοχεύει στην διασύνδεση της προβληματικής της θρησκευτικής πίστης και διδασκαλίας με το φλέγον ζήτημα της παγκοσμιοποίησης. Θα αναλυθεί ο κριτικός λόγος των θρησκευτικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα του Χριστιανισμού, σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του προβλήματος της Παγκοσμιοποίησης. Ειδικότερα θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη της κοινωνικής Διδασκαλίας ιδιαίτερα του Χριστιανισμού σε σχέση με τα ζητήματα της Ιδιοπροσωπείας, Καθολικότητας-Οικουμενικότητας, Δημοκρατίας-Μεταδημοκρατίας, Οικονομικής και Πολιτικής συμπεριφοράς, Πολιτικής Οικονομίας και Εργασίας, Εθνικού πολιτισμού και Ταυτότητας, Πολυπολυτισμικότητας και Πολιτισμικού Υβριδισμού, Τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης, Πολιτιστικής Διπλωματίας, Διαθρησκειακών Διαλόγων και Ορθοδοξίας.

    Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν σε σχέση με το φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης και με την Παγκοσμιότητα του Ορθόδοξου πολιτικού και κοινωνικού τρόπου ζωής. Στο σημείο αυτό θα γίνει η αντιπαραβολή Παγκοσμιοποίησης και Παγκοσμιότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωματισμού.

    Αναγκαιότητα προγράμματος

    Η αναγκαιότητα του Προγράμματος οφείλεται στις σύγχρονες εξελίξεις και επιπτώσεις του φαινομένου της Παγκοσμιοποίησης στο Πολιτισμικό, Θρησκευτικό, Πολιτικό, Κοινωνικό και Οικονομικό επίπεδο, καθώς και στην λειτουργία των Εθνικών Κυβερνήσεων των Κρατών. Ειδικότερα οι εκπαιδευόμενοι θα αντιληφθούν τους κινδύνους που επιφέρει μια ανεξέλεγκτη Παγκοσμιοποίηση στους χώρους της Πολιτισμικής, Θρησκευτικής ταυτότητας και Παιδείας των πολιτών, καθώς και στα πεδία της Εργασίας, της Οικονομίας και της αποδόμησης του Κράτους-Πρόνοιας.

    Η περιγραφή των εξελίξεων αυτών ενεργοποιεί τα ανακλαστικά για την δημιουργία ενός υπεύθυνου και με κριτική συνείδηση Πολίτη, ο οποίος δραστηριοποιείται και προτείνει λύσεις μέσα από συλλογικά σχήματα και φορείς.

    Από την άλλη πλευρά θα γίνει αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη για έναν σύγχρονο λόγο των Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων που φέρνει σε διάλογο και επικοινωνία την θρησκευτική πίστη με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ενώ ανοίγεται και στα γόνιμα πεδία των Διαθρησκειακών Διαλόγων χωρίς ομογενοποιητικές και συγκρητιστικές στοχεύσεις και διαδικασίες.

    Αναγκαίο ζητούμενο παραμένει πάντα η διαφύλαξη της Ταυτότητας που δεν λειτουργεί ως γκετοποιημένη οντότητα αλλά ανοίγεται στο σύγχρονο κόσμο της οικουμένης και του εν Αληθεία Διαλόγου.

    Μαθησιακά αποτελέσματα

    Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν  να κρίνουν, να συνθέτουν και να αποτιμούν τις σύγχρονες προκλήσεις της Παγκοσμιοποίησης σε σχέση με την Κοινωνική Διδασκαλία και την Πολιτισμική προσφορά του Χριστιανισμού.

    Παράλληλα θα μυηθούν και θα αναπτύξουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των Διαθρησκειακών Διαλόγων και των ΠανΟρθοδόξων Συνόδων, σε σχέση με τις σύγχρονες πολιτισμικές και κοινωνιολογικές θεωρίες.

    Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Απόφοιτους και Τελειόφοιτους Ελληνικών Πανεπιστημίων Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι., οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν αυτήν την ιδιαίτερη πτυχή, σε Απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κληρικούς και Λαϊκούς, σε στελέχη της Εκκλησίας, σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.

    Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής

    Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όσοι έχουν:

    ►Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

    ► Κατοχή προσωπικού e-mail

    ► Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα τυπικά τους προσόντα:

    1.      Μεταπτυχιακές σπουδές

    2.      Πτυχίο

    3.      Βαθμός πτυχίου

    4.      Βαθμός Απολυτηρίου Λυκείου

    Μέθοδος υλοποίησης

    Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

    Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές

    Στους συμμετέχοντες παρέχεται:

    Ηλεκτρονική αποστολή έντυπου υλικού.

    Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος

    Προσφέρονται εβδομήντα οχτώ ώρες μαθημάτων κατανεμημένες σε δέκα τρεις εβδομάδες (6 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα), και δώδεκα ώρες αξιολόγησης κατανεμημένες σε δύο εβδομάδες (6 ώρες την εβδομάδα) = 90 ώρες  = 7,5 ECTS

    Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:

    Ενότητα 1: ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος) (12 ώρες)

    Υποενότητες:

    1.      ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  (3 ώρες)

    2.      ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ (3 ώρες)

    3.      ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗΣ (1) (3 ώρες)

    4.      ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗΣ (2) (3 ώρες)

    Ενότητα 2: ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος) (15 ώρες)

    Υποενότητες:

    1.      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ (3 ώρες)

    2.      ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (1) (3 ώρες)

    3.      ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (2) (3 ώρες)

    4.      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (1) (3 ώρες)

    5.      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (2) (3 ώρες)

    Ενότητα 3: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗ, ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ)    (Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος) (12 ώρες)

    Υποενότητες:

    1.      Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Δ΄ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (3 ώρες)

    2.      ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (3 ώρες)

    3.      ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (1) (3 ώρες)

    4.      ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (2) (3 ώρες)

    Ενότητα 4: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  (Αχιλλέας Παπατόλιος) (12 ώρες)

    Υποενότητες:

    1.      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (3 ώρες)

    2.      ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΥΤΟΠΙΣΜΟΣ (3 ώρες)

    3.      ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (3 ώρες)

    4.      ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (3 ώρες)

    Ενότητα 5: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  (Αχιλλέας Παπατόλιος) (12 ώρες)

    Υποενότητες:

    1.      ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (3 ώρες)

    2.      ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΥΒΡΙΔΙΣΜΟΣ (3 ώρες)

    3.      ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ (1) (3 ώρες)

    4.      ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ (2) (3 ώρες)

    Ενότητα 6: ΘΡΗΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  (Αχιλλέας Παπατόλιος) (15 ώρες)

    1.      ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (1) (3 ώρες)

    2.      ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (2) (3 ώρες)

    3.      ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ (1) (3 ώρες)

    4.       ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ (2) (3 ώρες)

    5.      ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ (3 ώρες)

    [ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ] (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΟΣ) (12 ώρες)

    Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

    Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

    Α) να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10 % των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.

    Β) να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την γραπτή εργασία.

    Γ) να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων πριν το πέρας των μαθημάτων.

    Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

    Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

    Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

    Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 200 €, τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν σε δυο δόσεις. Κατά την έναρξη του προγράμματος θα καταβληθεί το ποσό των 100€ και έως τα μέσα του προγράμματος 10 Ιανουαρίου θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό των 100€.

    Αιτήσεις

    Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

    Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε στο e-mail: Axilleas853@hotmail.com

    1. Βιογραφικό

    2. Απολυτήριο Λυκείου

    3. Πτυχίο (εφόσον υπάρχει)

    4. Μεταπτυχιακό δίπλωμα (εφόσον υπάρχει)

    Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.

     

    Όροι παρακολούθησης προγραμμάτων

  • Επικοινωνία

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αχιλλέα Παπατόλιο

    στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: Axilleas853@hotmail.com Τηλ: 6974528636

  • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
    Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
  • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
    Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο