2024-10-21 - 2025-02-21 ( 355 ώρες )
Εξ αποστάσεως
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Τεκμηριωμένη Ιατρική Διατροφολογία”, συνολικής διάρκειας 355 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί με συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και θα υλοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-learning και Zoom Meetings.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Μιχάλης Χουρδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Διατροφολογίας-Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής, του Α.Π.Θ. Ο κος Χουρδάκης έχει επιδείξει πολυετή διδακτική και κλινική εμπειρία στον τομέα της Ιατρικής Διατροφολογίας, με σημαντική παρουσία σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια, καθώς και σημαντικό επιστημονικό συγγραφικό έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ είναι ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας Nutriclab (https://nutriclab.med.auth.gr/).
Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές του ΑΠΘ και των λοιπών ΑΕΙ της χώρας, καθώς επίσης και εξειδικευμένο ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό στον τομέα της ιατρικής, κλινικής διατροφής και μεθοδολογίας της ιατρικής έρευνας.
Μεταξύ της 25μελούς ομάδας ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω αλφαβητικά:
Έναρξη προγράμματος: 21.10.2024
Λήξη προγράμματος: 14.02.2025
Διάρκεια: 110 διδακτικές ώρες
Κόστος: 700€
Παρέχεται εκπτωτική πολιτική: Ναι
Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης: 15 ECTS
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 08.06.2024 έως 20.10.2024
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τεκμηριωμένη Ιατρική Διατροφολογία» έχει ως βασικό στόχο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τη λειτουργία του ανθρώπινου μεταβολισμού σε επίπεδο μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών, προκειμένου ο εκπαιδευόμενος να κατανοήσει σε βάθος τις βασικές αρχές ιατρικής/κλινικής διατροφολογίας. Σε συνδυασμό με την εκπαίδευση στα εργαλεία και τις μεθόδους ανίχνευσης του διατροφικού κινδύνου, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναγνώριση της διατροφικής κατάστασης πασχόντων και μη. Για την εξασφάλιση της παροχής ολιστικής υποστήριξης του πληθυσμού, στόχος είναι να δοθούν λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφική διαχείριση ασθενών με διαφορετικές κλινικές παθήσεις (π.χ. ενδοκρινολογικά, καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα των νεφρών και του πεπτικού συστήματος, νευρολογικά νοσήματα, παιδιατρικά και γηριατρικά νοσήματα, κ.λπ.), καθώς και συστάσεις για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή νοσοκομειακών διαιτών, εντερικής και παρεντερικής διατροφής. Τέλος, για την πληρέστερη κατανόηση όλων των παραπάνω σκοπό του προγράμματος αποτελεί και η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές της μεθοδολογίας της διατροφικής έρευνας.
Με το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τεκμηριωμένη Ιατρική Διατροφολογία» οι εκπαιδευόμενοι θα είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές αρχές ιατρικής διατροφολογίας και μεταβολισμού, με την αναγνώριση ατόμων με διατροφικό κίνδυνο, ενώ θα έχουν λάβει πληροφορίες σχετικές με τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες σε πληθώρα νοσημάτων που απαιτούν διατροφική υποστήριξη εντός ή εκτός νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, θα γνωρίζουν τα είδη των διατροφικών μελετών και τις βασικές αρχές στατιστικής, καθώς επίσης θα είναι σε θέση να αξιολογούν τις κατευθυντήριες συστάσεις και την ποιότητα των διατροφικών μελετών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τεκμηριωμένη Ιατρική Διατροφολογία» απευθύνεται σε:
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όσοι διαθέτουν ένα από τα παρακάτω πιστοποιητικά:
Ως προαπαιτούμενα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν οριστεί τα εξής:
Σε περίπτωση που ο αριθμός υποψηφίων ξεπερνάει τον ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων του προγράμματος, θα δοθεί έμφαση στην συνάφεια του πτυχίου/αντικειμένου σπουδών των υποψηφίων για την τελική επιλογή.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας. Η ασύγχρονη εκπαίδευση θα υλοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning, στην οποία θα είναι αναρτημένα το εκπαιδευτικό υλικό καθώς επίσης και οι βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις των διδασκόντων. Η σύγχρονη εκπαίδευση θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος Zoom Meetings και θα πραγματοποιηθεί ημέρες Σαββατοκύριακου κατά τον μήνα Ιανουάριο.
Στις συμμετέχουσες/στους συμμετέχοντες παρέχονται:
Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων:
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει:
Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα), το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος.
Στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 2310999034 &2310999036
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 700€. Παρέχεται η δυνατότητα εκπτωτικής πολιτικής.
Παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνολικού ποσού σε δύο (2) δόσεις οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81
E-mail: kedivim@auth.gr
Ανάπτυξη: Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ