Search
Close this search box.

Σύγχρονη Eμφυτευματολογία: Συμβατικές τεχνικές και νέες τεχνολογίες ψηφιακής ροής εργασίας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2024-01-19 - 2024-12-22 ( 114 ώρες )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Διά ζώσης

ECTS:
9
Δίδακτρα:
7.000€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
κ. Νικόλαος Νταμπαράκης
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
15-01-2024

Σύγχρονη Eμφυτευματολογία: Συμβατικές τεχνικές και νέες τεχνολογίες ψηφιακής ροής εργασίας

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

15-01-2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Σύντομη Περιγραφή

  Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο: Σύγχρονη εμφυτευματολογία: Συμβατικές τεχνικές και νέες τεχνολογίες ψηφιακής ροής εργασίας (2ος κύκλος), διάρκειας 114 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Οδοντιατρικό Τμήμα ΑΠΘ και θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία.  Το πρόγραμμα παρέχει 9 ECTS.

  Η Οδοντιατρική εμφυτευματολογία είναι μια εξειδίκευση που σημειώνει αλματώδη αύξηση καθώς προστίθενται σε αυτήν ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που την κάνουν λιγότερο επεμβατική. Το πρόγραμμα αυτό θέλει να διδάξει όλη την εξέλιξη και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο οδοντίατρος με επιτυχία στις σύγχρονες προκλήσεις.

  Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Νικόλαος Νταμπαράκης, Αν.Καθηγητής του Τμήματος Οδοντιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ. O κ. Νταμπαράκης, έχει ικανό αριθμό δημοσιεύσεων στα αντικείμενα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης, πλήθος ανακοινώσεων και ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια στον τομέα των οδοντικών εμφυτευμάτων. Η κλινική ενασχόληση του τα τελευταία χρόνια είναι αποκλειστικά στην αντιμετώπιση ασθενών με εμφυτεύματα.

  Στο πρόγραμμα διδάσκουν Καθηγητές και Διδάκτορες των Τμημάτων Οδοντιατρικής ΑΠΘ και ΕΚΠΑ, ιδιώτες οδοντίατροι με πολυετή εμπειρία, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό. Ανάμεσά τους είναι ομιλητές με διεθνή προβολή όπως η κ. Νακοπούλου Κλεοπάτρα, ειδική στα αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα και τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, ο κ. Βαλαβάνης Κωνσταντίνος με διεθνή εμβέλεια στα θέματα που αφορούν την διαχείριση των μαλακών ιστών γύρω από τα εμφυτεύματα και άλλοι πολλοί

  Έναρξη προγράμματος: 19/01/2024

  Λήξη προγράμματος: 22/12/2024

  Διάρκεια: 114 (διδακτικές ώρες)

  Κόστος:  7.000€

  Παρέχεται εκπτωτική πολιτική: ΟΧΙ

  Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/ ECTS: ΝΑΙ/9

  Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 16/11/2023       έως 15/1/2023

  Διδακτικό Προσωπικό

 • Στόχος του προγράμματος

  Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εκπαίδευσης των επαγγελματιών Οδοντιάτρων στις τεχνικές χειρουργικής τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή σε βάθος θεωρητικών γνώσεων στο σύγχρονο αυτό γνωστικό αντικείμενο, αλλά και η πρακτική άσκηση που θα καταστήσει τους εκπαιδευομένους ικανούς να εφαρμόσουν τις ανωτέρω τεχνικές και δεξιότητες στην επαγγελματική τους πράξη.

 • Μαθησιακά Αποτελέσματα

  Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν  τις βασικές έννοιες και την σχετική ορολογία που αφορούν το αντικείμενο των οδοντικών εμφυτευμάτων, να γνωρίζουν τις τεχνικές τοποθέτησης εμφυτευμάτων, να καταρτίζουν το σχέδιο θεραπείας, να ερμηνεύουν τις ακτινογραφίες, να γνωρίζουν τις δυνατότητες διατήρησης και αύξησης του διαθέσιμου οστού, τις πιθανές επιπλοκές και την αντιμετώπισή τους, ώστε να λειτουργούν με γνώση και αποτελεσματικότητα στο οδοντιατρείο τους.

 • Σε ποιους απευθύνεται

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου Οδοντιατρικής και άδειας άσκησης οδοντιατρικού επαγγέλματος που επιθυμούν να ενσωματώνουν το αντικείμενο των οδοντικών εμφυτευμάτων στην επαγγελματική τους πράξη.

 • Κριτήρια επιλογής

  Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όσοι είναι κάτοχοι Πτυχίου Οδοντιατρικής και έχουν άδεια άσκησης Οδοντιατρικού Επαγγέλματος. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 • Μέθοδος Υλοποίησης

  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με θεωρητικά μαθήματα (διαλέξεις), πρακτικά εργαστηριακά σεμινάρια και με την παρακολούθηση αλλά και την εκτέλεση από τους συμμετέχοντες χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς που θα φέρουν οι ίδιοι, υπό την αυστηρή επίβλεψη των εκπαιδευτών του προγράμματος.

 • Πρόγραμμα Σπουδών
 • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

  Στις συμμετέχουσες/στους συμμετέχοντες παρέχεται:

  Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία με μια ματιά, Jacques Malet, Francis Mora, Philippe Bouchard, Εκδόσεις Παρισιάνου, Αθήνα 2017

 • Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εκπαιδευομένων

  Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων: 

  1. Η συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του Οδηγού Σπουδών του προγράμματος και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
  2. Η παρουσία των επιμορφούμενων στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι υποχρεωτική. Στα προγράμματα που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, όπως και σε αυτά που υλοποιούνται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η φοίτηση είναι γενικώς υποχρεωτική και το όριο απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση της ασύγχρονης εκπαίδευσης υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μελέτης που έχει ορισθεί από κάθε πρόγραμμα.
  3.   Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει:
  • το ποσοστό των απουσιών να μην υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης,
  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την προβλεπόμενη εξέταση,
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων εώς 06.2024

  Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων: 

  1. Οι εκπαιδευόμενες/οι ενημερώνονται από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του ΚΕΔΙΒΙΜ για κάθε είδους πληροφορία που άπτεται της λειτουργίας του Κέντρου.
  2. Οι εκπαιδευόμενες/οι υποστηρίζονται ηλεκτρονικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας από τις/ τους εκπαιδεύτριες/τές, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την επίλυση αποριών και την παροχή διευκρινίσεων σχετιζόμενων με τις θεματικές ενότητες του προγράμματος.
  3. Οι εκπαιδευόμενες/οι έχουν δικαίωμα να αιτηθούν τη διακοπή παρακολούθησης του προγράμματος και την επιστροφή διδάκτρων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12.9 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
  4. Οι εργασίες των εκπαιδευομένων προστατεύονται κατά τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Πιστοποιητικό

  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ.

  Στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

 • Επικοινωνία

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Φακαλή Στέλλα στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

  Τηλέφωνο: 2310 999606

  Ώρες επικοινωνίας: 08.30 πμ – 14.00 μμ

  email: skfakali@dent.auth.gr

 • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
  Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
 • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
  Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στις 7.000€

Τα χρήματα καταβάλλονται σε 3 δόσεις:

3.000 ευρώ με την υποβολή της αίτησης

2.000 ευρώ μέχρι 31/3/2023 και

2.000 ευρώ μέχρι 30/6/2023.

Μετάβαση στο περιεχόμενο