Search
Close this search box.

Σεμινάρια Τυροκομίας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2019-09-10 - 2020-02-20 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ECTS:
10
Δίδακτρα:
300€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
-
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
21-09-2019

Σεμινάρια Τυροκομίας

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

21-09-2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύντομη Περιγραφή

    «Σεμινάρια Τυροκομίας»

    Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Σεμινάρια Τυροκομίας»

    Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Χάρτης) στη Θέρμη (Στάση Βελλίδειο) κατά τους μήνες Σεπτέμβριο 2019 – Φεβρουάριο 2020 από καθηγητές και επιστημονικούς συνεργάτες του Α.Π.Θ. (τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας), στελέχη του ΕΦΕΤ, καθώς επίσης και έμπειρους επαγγελματίες τυροκόμους.

     

    Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 27/3/2019 έως και 21/9/2019 και μόνον ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό των 300€  στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. Τα ποσά θα κατατεθούν σε λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. ο οποίος θα κοινοποιηθεί στους εκπαιδευόμενους.

    Η πρώτη συνάντηση- ενημέρωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:00. Για την πρώτη συνάντηση- ενημέρωση δεν απαιτείται κάποια αίτηση ή οικονομική επιβάρυνση.

     

    Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΚΕΔΙΒΙΜ                                      Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

    Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου                                                 του Προγράμματος

    Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων                  επίκ. καθηγητής Θ. Μοσχάκης

  • Στόχος του προγράμματος

    Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε θέματα ορθής βιομηχανικής πρακτικής έτσι ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο παρασκευής των γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς επίσης να περιορίσουν τυχόν ελαττώματα-αστοχίες στο τελικό προϊόν. Συγκεκριμένα, θα έχουν επαρκή πρακτική εξάσκηση παρασκευάζοντας οι ίδιοι ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα κυρίως λευκά τυριά άλμης (φέτα, τελεμές), τυριά τυρογάλακτος (μυζήθρα, ανθότυρος, μανούρι), κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γιαούρτι κ.α. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν στις απαραίτητες αναλύσεις του γάλακτος και των προϊόντων του για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, απόφοιτοι του προγράμματός μας που δεν είχαν άλλη εμπειρία στην παρασκευή προϊόντων γάλακτος, έχουν ανοίξει δικιά τους επιχείρηση (Τυροκομείο).

  • Μέθοδος Υλοποίησης

    Υπάρχει δυνατότητα, μέρος ή όλων των θεωρητικών μαθημάτων να γίνεται εξ αποστάσεως.

  • Πρόγραμμα Σπουδών

    Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν συνολικά  ~ 52 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και  ~ 92 ώρες πρακτικής άσκησης.

    Τα σεμινάρια διεξάγονται σε τρεις ενότητες: Ενότητα Α (36 ώρες), Β (72 ώρες) και Γ (36 ώρες).

  • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

    Στους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα θα χορηγηθούν:

    (α) Βεβαίωση συμμετοχής ή (β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης, (γ) Βιβλίο τυροκομίας και σημειώσεις.

    Για την παρακολούθηση της Ενότητας Β είναι υποχρεωτική η επιτυχής και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της ενότητας Α ή η πιστοποίηση επαρκών γνώσεων στην τεχνολογία προϊόντων γάλακτος.

    Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται για την παρακολούθηση της κάθε ενότητας.

    Πιστοποιητικό επιμόρφωσης/κατάρτισης θα χορηγείται σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες και επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις.

    Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού επιμόρφωσης μπορούν να συμμετέχουν στη Γ ενότητα (Προχωρημένη Τυροκομία).

  • Επικοινωνία

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Μοσχάκη Θωμά ( email: tmoschak@agro.auth.gr, Facebook: www.facebook.com/Dairyschoolauth/ ), τηλέφωνο επικοινωνίας 2310991680.

  • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
    Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
  • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
    Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκινάει από τα 300€ (Ενότητα Α) και περιλαμβάνει τα μαθήματα (θεωρία και εργαστήρια), καθώς επίσης έντυπο υλικό σχετικό με τα μαθήματα (Σημειώσεις και Βιβλίο Τυροκομίας).

Το κόστος της ενότητας Β ανέρχεται στα 600€ και της ενότητας Γ στα 300€.

Παρέχονται εκπτώσεις σε ομαδικές συμμετοχές και η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής.

Για να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό των 300€  στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα ποσά θα κατατεθούν σε λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. ο οποίος θα κοινοποιηθεί στους εκπαιδευόμενους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο