2019-09-23 - 2019-11-30 ( )
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
Προκήρυξη Προγράμματος
«Εξ αποστάσεως διαδικτυακά σεμινάρια ΣΝΕΓ – Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε δίγλωσσους και πολύγλωσσους πληθυσμούς»
Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το ανωτέρω Πρόγραμμα στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Α.Π.Θ. υπό τη μορφή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με πρωτοποριακό υλικό (κείμενα, παραδείγματα).
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει εξάμηνη διάρκεια και συνοδεύεται από πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης απαιτείται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση 400 διδακτικών ωρών.
Διδάσκοντες
Στο πρόγραμμα διδάσκουν τα μέλη ΕΕΠ του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας κ. Γαβριηλίδου Γεωργία, Κοκκινίδου Μαρίνα, Σεχίδου Ειρήνη, Τακούδα Χριστίνα, Τριανταφυλλίδου Λήδα, το μέλος ΙΔΑΧ κ. Κατσαλήρου Αθανασία και τα μέλη του συνεργαζόμενου προσωπικού κκ. Αλεξανδρή Αικατερίνη, Βερβίτης Nίκος, Κοψίδου Ιωάννα, Μαλιγκούδη Xριστίνα, Μαργαρώνη Μαρία.
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος
Δέσποινα Παπαδοπούλου
Αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ και
Αναπλ. Πρόεδρος Επιτροπής Εποπτείας ΣΝΕΓ
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η επιμόρφωση ατόμων που ασχολούνται ή που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ή ξένης σε αλλοδαπούς, μετανάστες ή πρόσφυγες στο πλαίσιο της τυπικής ή της άτυπης εκπαίδευσης. Με τους 11 θεματικούς κύκλους που προσφέρει καλύπτονται θέματα απαραίτητα για τον άρτιο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή μαθημάτων ή ολόκληρου γλωσσικού προγράμματος διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας (Α1-Γ2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης) και για διαφορετικά κοινά μαθητών (σπουδαστές, οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες κτλ).
Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που αφορούν:
Απευθύνεται σε όλους εκείνους που διδάσκουν τη νέα ελληνική γλώσσα ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, φιλολόγους και μη, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον κατάρτιση ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να διεξάγουν προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς εφήβους ή ενήλικες, καθώς και να αξιολογούν τη γλωσσική τους επάρκεια, χρησιμοποιώντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους:
Τα μαθήματα θα διεξάγονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που στηρίζεται στο ανοιχτό λογισμικό της moodle – πλατφόρμα φιλοξενίας ηλεκτρονικών μαθημάτων https://elearning.auth.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310997475, 7571 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση school-mg@smg.auth.gr ή elen@smg.auth.gr.
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81
E-mail: kedivim@auth.gr
Ανάπτυξη: Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ