Ενίσχυση οδοντικών δομών – κλινικές χρήσεις νημάτων στην Οδοντιατρική

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2021-09-11 - 2021-09-12 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Διά ζώσης

ECTS:
0,5
Δίδακτρα:
1000€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Κοσμάς Τολίδης
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
30-07-2021

Ενίσχυση οδοντικών δομών – κλινικές χρήσεις νημάτων στην Οδοντιατρική

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

30-07-2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύντομη Περιγραφή

    Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Ενίσχυση οδοντικών δομών – κλινικές χρήσεις νημάτων στην Οδοντιατρική» διάρκειας 15 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ. και θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία.

    Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Κοσμάς Τολίδης, Διευθυντής Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.  Ο Καθηγητής κ Τολίδης είναι επίσης ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής καθώς και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ με θέμα την αποκαταστατική/αισθητική οδοντιατρική.  Ταυτόχρονα έχει στο ενεργητικό του επι σειρά ετών, πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θεωρητικών και πρακτικών, σε σχέση με θέματα αποκαταστατικής οδοντιατρικής και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο αντικείμενο της χρήσης νημάτων στην κλινική οδοντιατρική.

     

    Στόχος του προγράμματος

    Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Ενίσχυση οδοντικών δομών – κλινικές χρήσεις νημάτων στην Οδοντιατρική», αποσκοπεί στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, την ανάπτυξη κλινικών δεξιοτήτων, τη γνώση της χρηστής ερευνητικής μεθοδολογίας, εκ μέρους των συμμετεχόντων με τελικό στόχο την βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης, και της παροχής θεραπευτικών υπηρεσιών στον πληθυσμό στην Ελλάδα.

    Σημαντικός στόχος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων  στη θεωρητική και εφαρμοσμένη γνωστική περιοχή της εφαρμογής των νημάτων στην Οδοντική Χειρουργική και τις αποκαταστάσεις που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αντικειμένου με την παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών εργαλείων και ερευνητικών αποτελεσμάτων.

     

    Αναγκαιότητα προγράμματος

    Το γνωστικό αντικείμενο της Οδοντικής Χειρουργικής αποτελεί σημαντικό γνωστικό αντικείμενο της καθ’ ημέρα οδοντιατρικής κλινικής πράξης και είναι από τα πλέον αναζητούμενα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Ιδιαίτερα σήμερα, μέσα από τις παραμέτρους, της αισθητικής, της μέγιστης διατήρησης των οδοντικών ιστών και των σύγχρονων υλικών στην αντιμετώπιση μικρών αλλά και μεγάλων ελλειμάτων των σκληρών οδοντικών ιστών ξεχωρίζει σε ποικιλότητα και ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ιδιαίτερα ο τομέας της χρήσης των νημάτων είναι ένας νέος καινοτόμος τομέας που αποτελεί αιχμή στην οδοντιατρική κλινική πράξη προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα κατά την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.  Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα ενός προγράμματος μέσα σε Πανεπιστημιακό περιβάλλον είναι η δυνατότητα να προσφέρει γνώσεις ενταγμένες στην κλινική πραγματικότητα και όχι μόνο στη θεωρητική προσέγγιση.

     

    Μαθησιακά αποτελέσματα

    Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαμορφώνουν κατάλληλα τις υπολειπόμενες οδοντικές δομές ώστε αυτές να μπορούν να αποκατασταθούν με τη χρήση νημάτων.  Παράλληλα θα μπορούν να διαχειριστούν, τοποθετήσουν και ολοκληρώσουν αυτού του τύπου τις αποκαταστάσεις.  Τέλος θα είναι σε θέση να αποκαθιστούν μικρά ελλείματα δοντιών με την κατασκευή γεφυρών χωρίς μεταλλικό σκελετό.

     

    Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

    Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες της Οδοντιατρικής στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

     

    Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής

    Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:   Επαγγελματίες της Οδοντιατρικής στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.

     

    Μέθοδος υλοποίησης

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο ημέρες με φυσική παρουσία των ασκουμένων.  Χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

     

    Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές

    Στους συμμετέχοντες παρέχονται:

    1. Σημειώσεις
    2. Βιβλιογραφία

     

    Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο ημέρες με φυσική παρουσία των ασκουμένων σε σύνολο 15 ωρών. Χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.  Κατά τη διάρκεια του θεωρητικού μέρους οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν βασικές αρχές που αφορούν στη χρήση των νημάτων, ιδιότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.  Επίσης θα εκπαιδευθούν πάνω στα υλικά που συνοδεύουν τη χρήση των νημάτων και τα αποτελέσματα τους.  Τέλος θα παρακολουθήσουν σε θεωρητική βάση και μέσα από κλινικά περιστατικά βήμα-βήμα τη χρήση των νημάτων στην οδοντιατρική.   Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με τα διάφορα συστήματα νημάτων και τα αντίστοιχα υλικά.  Θα πραγματοποιήσουν  αποκαταστάσεις ενισχυμένες με νήματα, ναρθηκοποιήσεις καθώς και γέφυρες χωρίς μεταλλικό σκελετό.  Στο θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των συμμετεχόντων με μία πρακτική άσκηση.  Το σύνολο των παρεχομένων μονάδων ECTS είναι 0.5.

     

    Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

    Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

    • να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων.
    • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μίας πρακτικής άσκησης.

     

    Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

     

    Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

    Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 1000€ και το ποσό θα κατατίθεται σε λογαριασμό του ΕΛΚΕ μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία.

    Θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή τιμολογίου, ανάλογα με την επιλογή του εκπαιδευόμενου.

     

    Αιτήσεις

    Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

  • Επικοινωνία

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με την κ Ε. Λιάκου στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

    Τηλ: 2310 999608 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

    Email: ealiakou@dent.auth.gr

  • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
    Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
  • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
    Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο