Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο FSSC 22000 [Version 5] Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2020-01-10 - 2020-05-30 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ:

Βάσει εκπτωτικής πολιτικής

ECTS:
3
Δίδακτρα:
475€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Δ. Λαμπροπούλου
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
30-11-2019

Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο FSSC 22000 [Version 5] Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

30-11-2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύντομη Περιγραφή

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

     «Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων  σύμφωνα με το πρότυπο  FSSC 22000 [Version 5] Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων»

    Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων  σύμφωνα με το πρότυπο  FSSC 22000 [Version 5] Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων».

     

    Μπορεί να γίνει επιδότηση του προγράμματος επιμόρφωσης μέσω του πόρου ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,24%.

    Επί υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα παραστατικά:

    1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα
    2. Τίτλοι Σπουδών

     

    Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

    του Προγράμματος

    Δ. Λαμπροπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια

  • Στόχος του προγράμματος

    Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στη θεωρητική εμβάθυνση και εξειδίκευση των εκπαιδευομένων παρέχοντας σε αυτούς γνώσεις, εφόδια και λειτουργικά εργαλεία για την περαιτέρω επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους στο πεδίο της Διασφάλισης της Ασφάλειας Τροφίμων και της κατανόησης των απαιτήσεων του προτύπου FSSC 22000 έκδοση 5.

    Ειδικότεροι Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι:

    • Η εξάσκηση στις απαιτήσεις και πρακτικές του διεθνούς προτύπου για τις επιθεωρήσεις ISO 19011:2018
    • Η κατανόηση των αρχών της Διαπίστευσης και της Πιστοποίησης.
    • Η αναλυτική ερμηνεία των διοικητικών και τεχνικών απαιτήσεων του προτύπου ΕΝ ISO 22000:2018 & PAS 220:2008 (FSSC 22000  έκδοση 5)
    • Η εκπαίδευση σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για το σχεδιασμό, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας κατά FSSC 22000 [έκδοση 5]
    • Η κατανόηση βασικών μεθοδολογιών για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πρακτικών συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του προτύπου FSSC 22000 έκδοση 5
    • Η περιγραφή του τρόπου διενέργειας των επιθεωρήσεων.

    Το παρόν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σχετικά με τις απαιτήσεις του προτύπου FSSC 22000 έκδοση 5 και του ISO/IEC 19011:2018 για επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Μαθησιακά Αποτελέσματα

    Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να :

    • Σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, αναλύουν, να ερμηνεύουν και να αξιολογούν τα αποτελέσματα των ευρημάτων αποκλίσεων από τις απαιτήσεις του προτύπου.
    • Σχεδιάζουν και υλοποιούν Προγράμματα Βελτίωσης Ποιότητας σχεδιάζουν και να υλοποιούν πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου ποιότητας των μεθόδων τους
    • Σχεδιάζουν και διενεργούν επιθεωρήσεις σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο FSSC 22000 έκδοση 5, τόσο στην εταιρεία που εργάζονται όσο και ως Εξωτερικοί Σύμβουλοι.
  • Σε ποιους απευθύνεται
    • Σε άτομα και σε στελέχη επιχειρήσεων που επιδιώκουν την απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος μέσω του Πιστοποιημένου Τίτλου Επικεφαλής Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
    • Εσωτερικούς Επιθεωρητές ΣΔΑΤ
    • Υπεύθυνους Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
    • Υπευθύνους Τμημάτων χώρων παραγωγής και μεταποίησης και διακίνησης τροφίμων
    • Διοικητικό Προσωπικό
    • Στελέχη ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ή παραγωγής – εμπορίας τροφίμων ,
    • Ελεύθερους επαγγελματίες, που σχετίζονται με τρόφιμα,
    • Aνέργους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
    • Σε υπεύθυνους ποιότητας, σε διαιτολόγους και υπεύθυνους εστίασης νοσοκομείων και ιδρυμάτων, σε στελέχη σχετιζόμενα με την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων αγροτικών συνεταιρισμών και μονάδων παραγωγής αγροτικών προϊόντων, κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών μονάδων και γενικά επιχειρήσεων τροφίμων τόσο στην μεταποίηση όσο και στην πρωτογενή παραγωγή.
    • Επίσης απευθύνεται σε επιθεωρητές και συμβούλους υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και σε στελέχη λοιπών προμηθευτών επιχειρήσεων τροφίμων, που έχουν σημαντική επίδραση στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

    Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο μιας εταιρείας.

  • Μέθοδος Υλοποίησης

    Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα διεξάγεται μέσα από 2 πλατφόρμες εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη) on line σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Στην  ηλεκτρονική τάξη, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτής συνδέονται στο σύστημα και συνομιλούν με video και ήχο σε ώρες που ορίζονται στο πρόγραμμα κάθε μαθήματος. Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής συνάντησης γίνεται διάλεξη από τον εισηγητή και υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης αποριών των εκπαιδευομένων. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα αμφίδρομης μετάδοσης ήχου και video, ενώ επιτρέπει το διαμοιρασμό της οθόνης του εκπαιδευτή, ώστε να εμφανίζονται όλες οι ενέργειές του (π.χ. ένα αρχείο παρουσίασης) στους συμμετέχοντες στη συνεδρία. Το εργαλείο επομένως προσομοιάζει την εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξάρτητα από τον τόπο φυσικής παρουσίας των συμμετεχόντων, υποστηρίζοντας την αλληλεπίδραση εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων με όλους τους τρόπους μίας κλασικής αίθουσας, όπως ερωτήσεις, απαντήσεις, κ.α.

  • Πρόγραμμα Σπουδών

    Το εφαρμοσμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης είναι συνολικής διάρκειας 56 ωρών και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

    1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Σκοπός και Αντικείμενο του Σεμιναρίου

    2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Εισαγωγικές Έννοιες – Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων

    3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Απαιτήσεις του Προτύπου ΕΝ FSSC 22000 έκδοση 5

    4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Απαιτήσεις του Προτύπου ISO/IEC 19011:2018 για τις Επιθεωρήσεις

    5η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Σχεδιασμός, Προετοιμασία, Διενέργεια Επιθεωρήσεων / Εκπαίδευση Επιθεωρητών

    6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ευρήματα και Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Επιθεώρησης / Αναγνώριση & Καταγραφή των μη Συμμορφώσεων

    7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Πρακτική Άσκηση

    8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:  Πιστοποίηση Επιθεωρητών

    9η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Αξιολόγηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων των Εκπαιδευόμενων

  • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

    Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιμόρφωσης, θα χορηγηθούν:

    • Βεβαίωση συμμετοχής ή
    • Πιστοποιητικό κατάρτισης-επιμόρφωσης με 3 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΕCTS)
  • Επικοινωνία

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος κα Λαμπροπούλου Δήμητρα (dlambro@chem.auth.gr) τηλ. Επικοινωνίας : 2310-997687.

  • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
    Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
  • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
    Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

/ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 475€. Υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής μέσω 2 δόσεων ( 50% πριν την έναρξη του προγράμματος και 50% με την λήξη). Αποτυχία πληρωμής κάποιας δόσης συνεπάγεται τον εξ ολοκλήρου αποκλεισμό του συμμετέχοντα από το υπόλοιπο του προγράμματος.

 Παρέχονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

  • 10% έκπτωση σε AΜΕΑ, άνεργους, πολύτεκνους και μέλη πολύτεκνης οικογένειας, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτα Νέων,
  • 10% σε Πτυχιούχους Φοιτητές ΑΠΘ, συμμετέχοντες σε κύκλο άλλου προγράμματος και σε Ομαδικές εγγραφές (5+)
  • 30% σε Ομαδικές εγγραφές (10+)
  • 50% σε συμμετέχοντες που συμμετείχαν σε τουλάχιστον 2 προγράμματα της ίδιας χρονιάς

Για τη χορήγηση των εκπτώσεων απαιτείται η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών κατά την εγγραφή. Οι εκπτώσεις δεν είναι συναθροιστικές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο