Δημιουργία, Ανάπτυξη και Χρηματοδότηση Νεοφυών Επιχειρήσεων

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Εξ αποστάσεως

ECTS:
-
Δίδακτρα:
-
Υπεύθυνος Προγράμματος:
Νικόλαος Θεοδωράκης
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
01-01-1970

Δημιουργία, Ανάπτυξη και Χρηματοδότηση Νεοφυών Επιχειρήσεων

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

01-01-1970

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύντομη Περιγραφή

    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 25 διδακτικές ώρες

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

    • Νικόλαος Θεοδωράκης, Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

    • Νικόλαος Θεοδωράκης, Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.
    • Ευστράτιος Στυλιανίδης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Πρόεδρος Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης ΑΠΘ
    • Νικόλαος Τσονιώτης,    Συνιδρυτής: Ideas Forward ΙΚΕ,  Πτυχιούχος Μηχανικής – Ηλεκτρονική Μηχανική & Μηχανική Συστημάτων Επικοινωνιών (MEng), από το Πανεπιστήμιο του Χαλλ, Ηνωμένο Βασίλειο,   Μάστερ Μηχανικής – Ηλεκτρονική Μηχανική & Μηχανική Συστημάτων Επικοινωνιών (MEng), από το Πανεπιστήμιο του Χαλλ, Ηνωμένο Βασίλειο.

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

    • Νικόλαος Θεοδωράκης, Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.  Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 55 δημοσιευμένες μελέτες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Η εφαρμοσμένη έρευνα του στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων έχει βραβευθεί με πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Ennovation 2019, στο Match & Develop a Start-up της Εθνικής Τράπεζας (2019) και στο διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου του John & Mary Papajohn Foundation (2020). Τέλος, έχει ιδρύσει και διευθύνει την νεοφυή επιχείρηση SEAMX (τεχνοβλαστός του Α.Π.Θ.) που πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
    • Ευστράτιος Στυλιανίδης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Πρόεδρος Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου. Έλαβε το δίπλωμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού (1996) από το Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα. Στη συνέχεια απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμά του (2001) στη Φωτογραμμετρία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρετεί στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ως Αναπληρωτής Καθηγητής (2018) με γνωστικό αντικείμενο Γεωδαισία-Φωτογραμμετρία. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται της Φωτογραμμετρίας και της Γεωχωρικής Μηχανικής. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Columbia University (2018). Ως προσκεκλημένος ομιλητής, έχει δώσει διαλέξεις σε μεγάλα πανεπιστήμια και φορείς του εξωτερικού όπως, Princeton University, UCLA, Imperial University, Tsinghua University, Getty Conversation Institute, κ.ά. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται: 2 βιβλία, 75 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά, 8 κεφαλαία σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, ενώ είναι εκδότης 2 βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε 43 ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, σε 8 από τα οποία ως συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος. Είναι αξιολογητής σε 14 επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 συνέδρια, σε περισσότερα από τα μισά ως μέλος της οργανωτικής ή/και επιστημονικής επιτροπής. Είναι ιδρυτικό μέλος του «UAV-iRC – Ερευνητικό Κέντρο Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων» που στεγάζεται στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) και της ερευνητικής ομάδας «AUTH – Medical Experts Research Group». Είναι Γενικός Γραμματέας της διεθνούς επιστημονικής ένωσης CIPA – Heritage Documentation, η οποία ασχολείται με την ψηφιακή τεκμηρίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.
    • Νικόλαος Τσονιώτης,    Συνιδρυτής: Ideas Forward ΙΚΕ,  Πτυχιούχος Μηχανικής – Ηλεκτρονική Μηχανική & Μηχανική Συστημάτων Επικοινωνιών (MEng), από το Πανεπιστήμιο του Χαλλ, Ηνωμένο Βασίλειο,   Μάστερ Μηχανικής – Ηλεκτρονική Μηχανική & Μηχανική Συστημάτων Επικοινωνιών (MEng), από το Πανεπιστήμιο του Χαλλ, Ηνωμένο Βασίλειο.  Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων έχοντας εργαστεί ως Διαχειριστής Ερευνητικών Προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε έργα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ως Διαχειριστής Καινοτομίας και Ερευνητής στο ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και σήμερα ως Διαχειριστής Ερευνητικού Προγράμματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 5 συγχρηματοδοτούμενα έργα, 3 εκ των οποίων μέσα στην τελευταία πενταετία.
      Διαθέτει γενική επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών στην οποία περιλαμβάνεται πολυετής απασχόληση στη βιομηχανική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα στον ακαδημαϊκό/ερευνητικό κλάδο, και σχεδιασμό ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Έχει προσωπική εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων έχοντας ιδρύσει εταιρείες με έμφαση σε αντικείμενα ΤΠΕ και Ενεργειακών Συστημάτων στηριζόμενος σε ιδία οικονομική επένδυση ή επένδυση αγγέλων επενδυτών. Έχει εργαστεί ως Product Manager σε startups της Ελλάδας και του εξωτερικού ως υπεύθυνος για τη μετατροπή της στρατηγικής προϊόντος σε λεπτομερείς απαιτήσεις, πρωτότυπα και υπηρεσίες.
      Από το 2017 μέχρι σήμερα προσφέρει υπηρεσίες Startup Coach στο OK!Thess, όπου έχει βοηθήσει περισσότερες από 40 startups να αναπτύξουν ή να εξελίξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Επί  του παρόντος ως συνιδρυτής της Ideas Forward, και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρίας, συνδιοργανώνει και συνδιαχειρίζεται το Next Stage Challenge 2021 πρόγραμμα επιτάχυνσης startups.
  • Στόχος του προγράμματος

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες/ούσες σε όλα τα στάδια ίδρυσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης μίας νεοφυούς επιχείρησης. Αρχικά οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την έννοια της καινοτομίας. Στη συνέχεια θα δοθεί  ιδιαίτερη έμφαση στη κατανόηση και πρακτική εφαρμογή  ενός συνδυασμού σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών, όπως ο καμβάς επιχειρηματικού μοντέλου, η λιτή επιχειρηματική εκκίνηση και η επιχειρηματικότητα με αρχές, αφού οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση στο τέλος του προγράμματος. Το εκπαιδευτικό υλικό που διδάσκεται εξ ολοκλήρου από απόσταση θα περιλαμβάνει  θέματα που αφορούν στην ίδρυσης μίας νεοφυούς επιχείρησης (π.χ. επιλογή συνεργατών, νομική μορφή) και στους τρόπους  εύρεσης της αναγκαίας  χρηματοδότησης για την εκκίνηση και ανάπτυξη της.

  • Μαθησιακά Αποτελέσματα

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις παρακάτω βασικές δεξιότητες:

    • Βασικές γνώσεις ίδρυσης και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας.
    • Βασικές γνώσεις των μεθόδων ανάπτυξης μίας νεοφυούς επιχείρησης.
    • Γνώση χρηματοδοτικών εργαλείων για νεοφυείς επιχειρήσεις.

    Επιπρόσθετα οι  προηγμένες δεξιότητες που θα αποκτήσουν είναι οι ακόλουθες:

    • Ανάλυση αγοράς και εντοπισμός συνεπών πελατών.
    • Σχεδιασμός επιχειρηματικών μοντέλων.
    • Δημιουργία του καμβά επιχειρηματικού μοντέλου.
    • Ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων.
    • Παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας.
  • Σε ποιους απευθύνεται

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τώρα ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες που τους δίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και σε ήδη εργαζομένους, στελέχη και  ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους ή να τις αναμορφώσουν με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης τους, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορούν να αναπτύξουν τις βασικές και προηγμένες δεξιότητες που απαιτούνται για να πετύχουν τους στόχους τους.

  • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές
    • Σημειώσεις και μελέτες περίπτωσης που θα αναρτηθούν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-learning από τους διδάσκοντες.
    • Δίνεται επίσης η δυνατότητα παροχής σε κάθε συμμετέχοντα του επιστημονικού εγχειριδίου Aulet, B. (2021). Επιχειρηματικότητα με Αρχές. Αθήνα: Εκδόσεις Utopia.
  • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
    Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
  • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
    Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο