Search
Close this search box.

Επιχειρηματική Αναλυτική (Business Analytics) με έμφαση στη λήψη διοικητικών αποφάσεων με χρήση Η/Υ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Εξ αποστάσεως

ECTS:
-
Δίδακτρα:
-
Υπεύθυνος Προγράμματος:
-
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
01-01-1970

Επιχειρηματική Αναλυτική (Business Analytics) με έμφαση στη λήψη διοικητικών αποφάσεων με χρήση Η/Υ

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

01-01-1970

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Σύντομη Περιγραφή

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 διδακτικές ώρες.

  Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε μικρότερο αριθμό ωρών σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

  • Αλέξανδρος Διαμαντίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

  • Αλέξανδρος Διαμαντίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
  • Παναγιώτης Γκορέζης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

   ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

  • Ο κ. Αλέξανδρος Διαμαντίδης είναι  πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι μόνιμος επίκουρος καθηγητής του τμήματος Οικονομικών επιστημών του Α.Π.Θ, με γνωστικό αντικείμενο «ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ». Έχει πολυετή εμπειρία διδασκαλίας μαθημάτων όπως «Επιχειρησιακή Έρευνα», «Θεωρία Λήψης Αποφάσεων», «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών», «Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση». μεταξύ άλλων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
   Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό impact factor και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει επιβλέψει πάνω από 80 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και είναι επιβλέπων σε 2 διδακτορικές Είναι κριτής σε πολλά έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω δημοσιεύσεις. Έχει επιμεληθεί ενός βιβλίου Επιχειρησιακής Έρευνας και έχει επίσης διδάξει επι σειρά ετών στο ΕΑΠ σε θεματικές ενότητες σχετικές με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
  • Ο Παναγιώτης Γκορέζης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατέχει προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό από το Lancaster University στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και Διοίκηση Γνώσης. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό του και το μεταδιδακτορικό του στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
   Διδάσκει διοίκηση, διοίκηση ανθρώπινων πόρων, οργανωσιακή συμπεριφορά και διοίκηση ταλέντου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σε αυτά τα πεδία γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στις ήπιες δεξιότητες που είναι αναγκαίες στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, τα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά ακαδημαϊκά περιοδικά όπως είναι το Journal of Occupational and Organizational Psychology, Human Performance, The International Journal of Human Resource Management, Journal of Advanced Nursing, Management Decision, Leadership and Organization Development Journal. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ηγεσία, στις σύγχρονες πρακτικές διοίκησης ανθρώπινων πόρων, στις διαπροσωπικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο, στην ψυχολογική ενδυνάμωση και στο εργασιακό χιούμορ. Τέλος, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) στο περιοδικό Europe’s Journal of Psychology.
 • Στόχος του προγράμματος

  Το πρόγραμμα έχει στόχο να προετοιμάσει άτομα τα οποία να μπορούν να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο γνώσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων, τεχνικές ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων και αναλυτικά εργαλεία βασισμένα στη στατιστική και επιχειρησιακή έρευνα με σκοπό τη βέλτιστη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

  Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσει με τρόπο απλό και κατανοητό ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη επιχείρηση,παρουσιάζοντας αρχικά το θεωρητικό υπόβαθρο και στη συνέχειαι απλές μεθόδους επίλυσης επιχειρησιακών και διοικητικών προβλημάτων με χρήση του εύχρηστου λογισμικού πακέτου Excel. Θα αξιοποιηθεί το δωρεάν λογισμικό πακέτο Excel που διευκολύνει την επίλυση εξειδικευμένων προβλημάτων των επιχειρήσεων με στόχο την λήψη της βέλτιστης απόφασης.

 • Μαθησιακά Αποτελέσματα

  Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο καταρτιζόμενος:

  • θα μπορεί να κατανοήσει τα βασικά προβλήματα των επιχειρήσεων
  • θα μπορεί να μοντελοποιήσει τα προβλήματα των επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες μεθόδους στατιστικής και επιχειρησιακής έρευνας
  • θα  είναι σε θέση να προτείνει λύσεις στα προβλήματα εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές στατιστικής και επιχειρησιακής έρευνας με χρήση του λογισμικού excel.
 • Σε ποιους απευθύνεται

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γίνουν ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί ως προς την εξεύρεση εργασίας, καθώς και στους εργαζόμενους που επιδιώκουν την ιεραρχική ανέλιξη εντός του οργανισμού στον οποίο εργάζονται. Απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου αλλά και πτυχιούχους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με σύγχρονα θέματα διοίκησης.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές
  • Παρουσιάσεις – αρχεία Powerpoint
  • Οπτικοακουστικό υλικό
  • Άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά
  • Μελέτες περιπτώσεων
 • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
  Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
 • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
  Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο