Search
Close this search box.

Παιδική Εμψύχωση (Animation) -Ψυχαγωγία και Άθληση

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

2019-04-15 - 2019-09-06 ( )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ECTS:
4
Δίδακτρα:
300€
Υπεύθυνος Προγράμματος:
-
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
11-04-2019

Παιδική Εμψύχωση (Animation) -Ψυχαγωγία και Άθληση

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις

11-04-2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Σύντομη Περιγραφή

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  Παιδική Εμψύχωση (Animation) -Ψυχαγωγία και Άθληση

  Χρόνος υλοποίησης: 15 Απριλίου 2019 -6 Σεπτεμβρίου 2019

  Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως πρόγραμμα με τίτλο «Παιδική Animation-Ψυχαγωγία και άθληση, το οποίο προσφέρει 4 ECTS.

  Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως φορέας υλοποίησης, εγγυάται το υψηλό επίπεδο των σπουδών, την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και εξασφαλίζει την πιστοποίηση των παρεχόμενων τίτλων και προσόντων.

  Διδάσκοντες του προγράμματος:

  Οι διδάσκοντες του προγράμματος είναι καθηγητές του ΑΠΘ (Παιδαγωγικό Τμήμα, ΤΕΦΑΑ) καθώς και έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία σε σχετικά αντικείμενα .

  Αιτήσεις

  Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 12 Φεβρουαρίου 2019 έως 11 Απριλίου 2019 και μόνον ηλεκτρονικά.

  Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

  Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ένα αρχείο zip:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
  2. Τίτλοι Σπουδών ή άλλα πιστοποιητικά

   

  Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ (πληρωτέο σε δυο δόσεις, μια στην αρχή του προγράμματος, έως τις 15/04/19, και μια το αργότερο, έως τις 13/05/19). Θα σας σταλούν σχετικές οδηγίες μετά την εισδοχή στο πρόγραμμα.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στο τηλ. επικοινωνίας: 2310-992673, 2310 992674, καθημερινά τις ώρες 10.00-14.00, καθώς και στο email: sport_diaviou@auth.gr .

   

  Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΚΕΔΙΒΙΜ                           O Επιστημονικά Υπεύθυνος
  Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου                                          του Προγράμματος
  Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων            Γ. Δογάνης, Καθηγητής, ΑΠΘ

 • Στόχος του προγράμματος

  Στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση και εφαρμογή βασικών επιστημονικών αρχών που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων αναψυχής (animation) των παιδιών.  Το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις, θα πρέπει να είναι καταρτισμένο σε συγκεκριμένα περιεχόμενα που προκύπτουν από αθλητικές, πολιτιστικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Η κατάρτιση αυτή κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μπορούν να πάρουν εκείνα τα γενικά και ειδικά εφόδια που επιτρέπουν τη διεκπεραίωση σε ικανοποιητικό βαθμό προγραμμάτων αναψυχής και εμψύχωσης σε ξενοδοχεία, παιδικές κατασκηνώσεις, κρουαζιερόπλοια, παιδικά πάρτι, θεματικά πάρκα, παιδικά κέντρα και, γενικά, εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά, σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους. Τα τελευταία χρόνια προκλήσεις στο χώρο της αναψυχής αποτελούν η ποιότητα υπηρεσιών – δραστηριοτήτων και η στελέχωση των τμημάτων. Η αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού από σχετιζόμενους ιδιωτικούς φορείς έχει έντονες αυξητικές τάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Πρόκειται για μια μεγάλη αγορά εργασίας με μεγάλες προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης.

 • Σε ποιους απευθύνεται

  Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  Σε όλους και όλες που θέλουν να εργαστούν σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, θεματικά πάρκα, παιδότοπους, παιδικά κέντρα, ειδικές παιδικές εκδηλώσεις, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές γιορτές, αθλητικές ακαδημίες κ.α.

 • Κριτήρια επιλογής

  Κριτήρια επιλογής και πληροφορίες μαθημάτων:

  • Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση.
  • Η κατάρτιση θα γίνει εξ αποστάσεως, με μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις, μέσω της επίσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας MOODLE που διαθέτει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται τις επιμέρους θεματικές ενότητες και στη συνέχεια θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά test στη θεματική που διδάχθηκαν. Προϋπόθεση για την αποφοίτησή τους θα αποτελεί η επιτυχημένη διεκπεραίωση των test όλων των θεματικών.
  • Τα δια ζώσης μαθήματα και η πρακτική εφαρμογή, θα διεξαχθούν στους χώρους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατά περίπτωση, σε άλλους κατάλληλους χώρους. Οι ώρες θα ανακοινωθούν.
 • Μέθοδος Υλοποίησης

  Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα και πρακτική εφαρμογή:

  • Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019
  • την Κυριακή  2 Ιουνίου  2019
 • Πρόγραμμα Σπουδών

  Μερικά από τα περιεχόμενα του προγράμματος είναι:

  • Ο ρόλος και οι δεξιότητες του ανιματέρ – εμψυχωτή
  • Εμψύχωση των παιδιών, επικοινωνία και διαχείριση των γονέων, διαχείριση των ομάδων, αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών και επίλυση προβλημάτων.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων αναψυχής των παιδιών (miniclub 4-10 χρονών), (kidsclub 10-12 χρονών) και (teensclub 12-16 χρονών) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Πρωτότυπα Παιδαγωγικά παιχνίδια με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας και επιμέρους δεξιοτήτων ζωής (αυτοπεποίθηση, συνεργασία, ηγετικότητα, διαχείριση άγχους και στρες, επίλυση συγκρούσεων, κτλ)
  • Μουσική και παιδική εμψύχωση
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Βραδινή ψυχαγωγία και διασκέδαση.
  • Παιχνίδια στο νερό
  • Μπαλονοκατασκευές, face painting, happenings,κλπ
 • Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές

  Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα χορηγηθούν:

  (α) Πιστοποιητικό κατάρτισης

  (β) Βεβαίωση συμμετοχής στην οποία αναφέρονται τα ECTS και ο αριθμός των ωρών.

 • Επικοινωνία

  Γραμματεία του προγράμματος στο τηλ. επικοινωνίας: 2310-992673, 2310 992674, καθημερινά τις ώρες 10.00-14.00, καθώς και στο email: sport_diaviou@auth.gr .

 • Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
  Δείτε τον κανονισμό σπουδών ΕΔΩ
 • Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων
  Δείτε τον κανονισμό διαχείρισης παραπόνων ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 300€ (πληρωτέο σε δυο δόσεις, μια στην αρχή του προγράμματος, έως τις 15/04/19, και μια το αργότερο, έως τις 13/05/19).

Θα σας σταλούν σχετικές οδηγίες μετά την εισδοχή στο πρόγραμμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο