2025-05-29 - 2025-07-10 ( 44 ώρες )
Εξ αποστάσεως
Βάσει εκπτωτικής πολιτικής
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “ ESG, Λογοδοσία CSRD και Περιβαλλοντική, Νομική και Οικονομική Συμμόρφωση”, διάρκειας 44 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί και θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα παρέχει 5 ECTS.
Το πρόγραμμα «ESG, Λογοδοσία CSRD και Περιβαλλοντική, Νομική και Οικονομική Συμμόρφωση» αποτελεί ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις διεθνείς απαιτήσεις και εξελίξεις που διαμορφώνονται στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης (sustainable develoment) και της βιωσιμότητας (sustainability). Βασιζόμενοι σε μια ολιστική προσέγγιση, οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε ζητήματα Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Κριτηρίων Διακυβέρνησης (ESG). Παράλληλα, εκπαιδεύονται στη σύνταξη εκθέσεων και απολογισμών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την υποβολή Εταιρικών Εκθέσεων Βιωσιμότητας (CSRD), το πρότυπο European Sustainability Reporting Standards (ESRS), και το εθελοντικό πρότυπο του Global Reporting Initiative, ενισχύοντας τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα εφοδιάζει τα συμμετέχοντα άτομα με πρακτικά εργαλεία για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων στη στρατηγική των οργανισμών, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία και ανάπτυξη. Έτσι, διασφαλίζεται η προετοιμασία των στελεχών ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις της βιωσιμότητας με επιτυχία.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης/Εξειδίκευσης με τη σφραγίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Γ. Παπασπυρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δασικής Οικονομικής και Καινοτομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δασικής Οικονομικής του εν λόγω Τμήματος. Ασχολείται ερευνητικά με τα θέματα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις από το 2004. Η διδακτορική του διατριβή σχετίζεται με την περιβαλλοντική λογοδοσία και λογιστική στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του περιβαλλοντικού τομέα. Διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο δύο μαθήματα που σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος επιμόρφωσης: «Αειφόρος κοστολόγηση και αειφορική λογοδοσία» στο ΑΠΘ και «Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση» στο ΠΑΔΑ. Έχει υλοποιήσει, επίσης, διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε θέματα απολογισμών βιώσιμης ανάπτυξης και SDGs. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σχετικού Επιστημονικού Δικτύου EMAN (Environmental and Sustainability Management Accounting Network). Αυτή την περίοδο διατελεί guest editor στα περιοδικά Business and Society Review και Sustainability σε θεματικές που συνδέουν θέματα βιωσιμότητας επιχειρήσεων των επιχειρήσεων με τη βιοοικονομία και την κυκλική οικονομία. Επίσης διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Διαθέτει πολύ εξειδικευμένη εμπειρία και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με περισσότερες από 270 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν επίσης:
Ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικά των Επιχειρήσεων και της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας με διδακτορικό που σχετίζεται με την περιβαλλοντική λογοδοσία και λογιστική των επιχειρήσεων. Διδάσκει πάνω από 20 έτη ζητήματα επιχείρησης και περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής λογιστικής. Έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα στη θεματική του σεμιναρίου.
Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελινός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανήκει στο Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης και συντονίζει έρευνες αναφορικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), ESG, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία. Διδάσκει αυτά τα θέματα σε προπτυχιακά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 σχετικές ερευνητικές εργασίες.
Ο Αναστάσιος Σεπετής είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με ειδίκευση τις Πολιτικές και τα Χρηματοοικονομικά της Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Προστασίας. Έχει αναλάβει έρευνα και διδασκαλία από το 2003 σε τομείς που σχετίζονται με την Αειφόρο Ανάπτυξη και τις Στρατηγικές Εταιρικής Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Πολιτικής, την Αειφόρο Χρηματοδότηση και τα ESG κριτήρια σε διεθνείς, ευρωπαϊκές και συγκριτικές πολιτικές μάνατζμεντ, χρηματοοικονομικών, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, Ε.Κ.Ε. κοινωνικής οικονομίας και κυκλικής οικονομίας.
Έναρξη προγράμματος: 29/05/2025
Λήξη προγράμματος: 10/07/2025
Διάρκεια: 44 διδακτικές ώρες/8 εβδομάδες
Κόστος: 500€
Παρέχεται έκπτωση 20% στις τιμές των διδάκτρων στις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:
•Προσωπικό που εργάζεται στο ΑΠΘ και στα ΑΕΙ της ημεδαπής
•Φοιτήτριες/τές (α’, β’ και γ’ κύκλου σπουδών) του ΑΠΘ και των ΑΕΙ της ημεδαπής
•Άνεργες/οι
•Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
•ΑμεΑ
•Πολύτεκνες/οι ή μέλη πολύτεκνης οικογένειας
Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/ ECTS
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 05 έως 23 Μαΐου 2025. Οι υποψήφιες-υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν για την επιλογή τους ή μη τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025. Η έναρξη των διαλέξεων είναι την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 και η λήξη την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025.
Διδακτικό προσωπικό
Στο Πρόγραμμα διδάσκουν (βρείτε τα βιογραφικά των διδασκόντων στα παρακάτω links):
•Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) – Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος
•Ιωάννης Νικολάου (Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
•Κωνσταντίνος Ευαγγελινός (Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
•Αναστάσιος Σεπετής (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).
Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερομένους με τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για την κατανόηση των πολύπλοκων ζητημάτων Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) στο σημερινό δυναμικό επιχειρηματικό τοπίο. Δίνοντας έμφαση στην ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στις καθημερινές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, το πρόγραμμα καλύπτει βασικούς θεματικούς άξονες, όπως πρόσφατες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη Βιωσιμότητα (CSRD, CSDDD κ.ο.κ.), πρότυπα αειφόρου διαχείρισης, τα σετ προτύπων απολογισμών βιωσιμότητας (ESRS, GRI, SASB, ΑΑ1000 κ.ο.κ.) και επιλεγμένα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Κλιματικής Αλλαγής και της Βιοποικιλότητας. Επιπλέον, στοχεύει στην παροχή στρατηγικών για την ενσωμάτωση των θεμάτων ESG στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αλυσίδων αξίας (λαμβάνοντας υπόψη τη διπλή σημαντικότητα), αντιμετωπίζοντας περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις σε θέματα διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει τη σημασία υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και των ενδιαφερομένων μερών και συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, oι συμμετέχουσες/ συμμετέχοντες θα μπορούν να:
•εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα ESG,
•να αξιολογούν τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα,
•να ενσωματώνουν πρακτικές που συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας στις δραστηριότητες των αλυσιδών αξίας,
•να συμμετέχουν στη σύνταξη Εκθέσεων Βιωσιμότητας σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
•να ενημερώνουν τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) για τις εξελίξεις που αφορούν στην εφαρμογή στρατηγικών ESG,
•να ενισχύσουν τη θέση τους στην επιχείρηση, αποκτώντας δεξιότητες που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες στην αγορά (για συμμετέχουσες και συμμετέχοντες που ήδη εργάζονται σε κάποιον οργανισμό
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη μη κυβερνητικών-μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στελέχη υπηρεσιών της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, δημόσιων οργανισμών, περιφερειών, δήμων, καθώς και σε νέες και νέους επιστήμονες και φοιτήτριες/φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που βρίσκεται εν εξελίξει σχετικά με τα σύνθετα θέματα των κριτηρίων ESG, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της μέτρησης του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων, της εκτίμησης των επιπτώσεων της κατάστασης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στις επιχειρήσεις, καθώς και της σύνταξης εκθέσεων βιωσιμότητας για τη διαφανή ενημέρωση του κοινού.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όλες/όλοι οι ενδιαφερόμενες/οι που πληρούν τα παρακάτω προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα:
•Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
•Κατοχή προσωπικού email
•Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
•Γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί βάσει της εξής σειράς προτεραιότητας:
1.Στελέχη επιχειρήσεων ή άλλων οργανισμών (έως 50%)
2.Διδάκτορες και κάτοχοι μεταπτυχιακού ή integrated master (έως 30%)
3.Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου ή πρώην ΤΕΙ (έως 20%)
4.Λοιποί συμμετέχοντες (φοιτήτριες/ές, απόφοιτοι ΙΕΚ, κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου) (έως 10%)
Μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας, με σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης παρακολούθησης. Τα ανωτέρω ποσοστά δεν είναι περιοριστικά και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν οι υποψήφιες/οι.
Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, εξ ολοκλήρου, μέσω εξ αποστάσεως και σύγχρονης διδασκαλίας (τηλεκπαίδευση).
Η έναρξη των διαλέξεων θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 και η λήξη την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι (6) διδακτικές ενότητες και μία (1) ενότητα αξιολόγησης, συνολικής διάρκειας 44 ωρών.
Οι παραδόσεις θα πραγματοποιούνται σε διήμερα ανά εβδομάδα (Τετάρτη-Πέμπτη ή Παρασκευή-Σάββατο, τις καθημερινές 18:00-21:15, το Σάββατο 09:30-13:00). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έως τις 9 Μαΐου 2025.
Για την τελική τους αξιολόγηση, οι συμμετέχουσες/οντες θα πρέπει να εκπονήσουν και να παρουσιάσουν μία σύντομη εργασία (η εργασία απαιτεί περίπου 20 ώρες αυτόνομης μελέτης).
Το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:
Διδακτική Ενότητα 1: Εισαγωγή στα ESG για Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα (4 ώρες)
•Βιωσιμότητα, SDGs και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα
•Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, CSRD – ESG ορισμοί και ανάγκη υιοθέτησης
Διδακτική Ενότητα 2: Ανάλυση των Ε, S και G κριτηρίων (8 ώρες)
•E: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (Βιοποικιλότητα και οικοσυστήματα, Χρήση πόρων και κυκλική οικονομία)
•E: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (Κλιματική αλλαγή, Ρύπανση, Υδάτινοι και θαλάσσιοι πόροι)
•S: Κοινωνική βιωσιμότητα (Ίδιο εργατικό δυναμικό, Εργαζόμενοι στην αξιακή αλυσίδα, Επηρεαζόμενες κοινότητες, Καταναλωτές και τελικοί χρήστες)
•G: Διακυβέρνηση και Επιχειρηματική συμπεριφορά (Επιχειρηματική συμπεριφορά)
Διδακτική Ενότητα 3: Θεσμικό πλαίσιο ESG και στρατηγικές Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας (8 ώρες)
•Θεσμικό πλαίσιο: Κανονισμοί, Οδηγίες
•Θεσμικό πλαίσιο: Ελληνική Νομοθεσία
Διδακτική Ενότητα 4: Συστήματα Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας (6 ώρες)
•Αειφόρες αλυσίδες αξίας (sustainable value chains)
•Κυκλική οικονομία
•Βιο-οικονομία
•Αγορές άνθρακα (carbon markets)
•Ανάθεση εργασιών
Διδακτική Ενότητα 5: Εκθέσεις Αειφορίας – Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (6 ώρες)
•Δομή και βήματα σύνταξης έκθεσης βιωσιμότητας ESG με βάση διεθνή και ευρωπαϊκά σετ προτύπων
•Διπλή σημαντικότητα (double materiality)
•Οικονομικό αποτύπωμα (economic footprint)
Διδακτική Ενότητα 6: Πρωτόκολλα δεικτών ESG – Επαλήθευση (8 ώρες)
•Κατευθύνσεις χρήσης πρωτοκόλλων μέτρησης δεικτών ESG
•Συσχέτιση δανειοδότησης και ESG
•Assurance απολογισμών ESG
Διδακτική Ενότητα 7: Παρουσίαση εργασιών – Εξέταση (4 ώρες)
1. Στις/στους συμμετέχουσες/οντες προτείνεται το εξής βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό:
• Ιωάννης Νικολάου, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2008
ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ. Ημερομηνία έκδοσης: 7.9.23 σ. 5
• Ι. Νικολάου, Κ. Ευαγγελινός, Λογιστική Αειφόρου Επίδοσης Επιχειρήσεων, εκδ. Δίσιγμα, 2020 Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 94701062
• Σεπετής Αναστάσιος, XPHMATOOIKONOMIKA THΣ AEIΦOPIAΣ. H συμβολή των χρηματοοικονομικών μεθόδων της αειφόρου ανάπτυξης στο νέο κοινωνικό κράτος, H Σειρά METAPPYΘMIΣH TOY ΚOINΩNIKOY KPATOY, Εκδόσεις Παπαζήση 2020. ISBN: 978-960- 02-3612-5
2. Οι διδάσκοντες θα προτείνουν περαιτέρω πηγές της διεθνούς βιβλιογραφίας, καθώς και θέματα εργασιών.
3. Στις/στους συμμετέχουσες/οντες θα παρέχονται παρουσιάσεις Power Point.
4. Το πρόγραμμα παρέχει 5 ECTS και πιστοποιητικό επιμόρφωσης.
Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων: 1. Η συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του Οδηγού Σπουδών του προγράμματος και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ. 2. Η παρουσία των επιμορφούμενων ατόμων στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι υποχρεωτική. Στα προγράμματα που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, όπως και σε αυτά που υλοποιούνται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η φοίτηση είναι γενικώς υποχρεωτική και το όριο απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση της ασύγχρονης εκπαίδευσης υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μελέτης που έχει ορισθεί από κάθε πρόγραμμα. 3. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει:
• το ποσοστό των απουσιών να μην υπερβαίνει το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης,
• να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την προβλεπόμενη εξέταση,
• να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων έως και Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025.
ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ. Ημερομηνία έκδοσης: 7.9.23 σ. 7
Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων:
1. Οι εκπαιδευόμενες/οι ενημερώνονται από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του ΚΕΔΙΒΙΜ για κάθε είδους πληροφορία που άπτεται της λειτουργίας του Κέντρου.
2. Οι εκπαιδευόμενες/οι υποστηρίζονται ηλεκτρονικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας από τις/ τους εκπαιδεύτριες/τές, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την επίλυση αποριών και την παροχή διευκρινίσεων σχετιζόμενων με τις θεματικές ενότητες του προγράμματος.
3. Οι εκπαιδευόμενες/οι έχουν δικαίωμα να αιτηθούν τη διακοπή παρακολούθησης του προγράμματος και την επιστροφή διδάκτρων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12.9 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.
4. Οι εργασίες των εκπαιδευομένων προστατεύονται κατά τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/οντες Πιστοποιητικό Γενικής Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ. Στις/στους συμμετέχουσες/οντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν με την στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:
Όνομα: Δήμητρα Πανώρη
Τηλέφωνο: 2310998904
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00
email: esg@for.auth.gr
500 ευρώ
Για την παροχή της έκπτωσης, οι ενδιαφερόμενες/οι οφείλουν να καταθέσουν στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος (Κωνσταντίνος Γ. Παπασπυρόπουλος, kodafype@for.auth.gr) πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα σχετικών δικαιολογητικών μαζί με την αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Σε περίπτωση μη έγκαιρης αποστολής ή μη επιβεβαίωσης της εγκυρότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει τη χορηγηθείσα έκπτωση, καθώς και να απαιτήσει την όποια προκύπτουσα χρηματική διαφορά.
Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής σε δύο δόσεις. Η πρώτη έως Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 και η δεύτερη έως Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, οπότε και οι συμμετέχουσες/οντες θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει το ποσό συμμετοχής. Η κατάθεση του ποσού γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ ΑΠΘ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR98 0172 2020 0052 0200 2079 933 (παρακαλείστε να σημειώσετε τη φράση «κωδικός έργου 13678»).
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81
E-mail: kedivim@auth.gr
Ανάπτυξη: Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ
Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας από τους επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περισσοτέρων επισκεπτών και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοτόπου μας καθώς και τη διευκόλυνση του ιστοτόπου μας.