2025-09-01 - 2026-03-31 ( 310 ώρες )
Εξ αποστάσεως
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Τάξεις έτοιμες για το μέλλον: Ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση”, διάρκειας 310 (διδακτικές ώρες), το οποίο θα διεξαχθεί και θα υλοποιηθεί με μέθοδο διδασκαλίας την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας Moodle. Το πρόγραμμα παρέχει 10 ECTS.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη χρήση και την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην εκπαίδευση. Μέσα από 10 διακριτές ενότητες, οι εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τα βασικά εργαλεία και τις μεθόδους που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, τη διευκόλυνση της οργάνωσης του εκπαιδευτικού υλικού και τη δημιουργική εκπαιδευτική ανάπτυξη των μαθητών. Το πρόγραμμα προσφέρει καθοδήγηση και εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες λαμβάνουν Πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα είναι μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα σύμφωνα με τον ακόλουθο σύνδεσμο . Μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα – Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Σταμάτης Τζελέπης ΕΔΙΠ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με 30ετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία στο χώρο των νέων τεχνολογιών σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν οι ακόλουθοι:
Έναρξη προγράμματος: 1 Σεπτεμβρίου 2025
Λήξη προγράμματος: 31 Μαρτίου 2026
Διάρκεια: (διδακτικές ώρες) 310
Κόστος: 290
Παρέχεται εκπτωτική πολιτική: Όχι
Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/ ECTS: Ναι
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 09/04/2025 έως 17/08/2025
Διδακτικό προσωπικό
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος είναι, οι εκπαιδευτικοί :
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα μπορούν να:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:
Απόφοιτοι /ες ΑΕΙ και πρώην ΤΕΙ
Τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι:
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει της σειράς προτεραιότητας
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την μέθοδο της εξ αποστάσεως-Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και περιλαμβάνει συνδυασμό θεωρητικών παρουσιάσεων, πρακτικών ασκήσεων και εργασιών και αυτόνομης μάθησης. Στο τέλος κάθε ενότητας γίνεται η αντίστοιχη αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτές σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου είναι διαθέσιμοι προς τους εκπαιδευόμενους για τη επίλυση κάθε απορίας και την πραγματοποίηση καθοδήγησής τους.
Οι διδακτικές ενότητες του προγράμματος είναι:
Διδακτική Ενότητα 1: Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 2: Αυτοματοποιημένη αξιολόγηση μαθητών και παροχή εξατομικευμένης ανατροφοδότησης (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 3: Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού. Τα οποία υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 4: Ανάλυση δεδομένων μάθησης με Τεχνητή Νοημοσυνη (Learning Analytics) (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 5: Ψηφιακοί Βοηθοί και Chatbots στην Εκπαίδευση (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 6: Παιγνιοποίηση (Gamification) στην εκπαίδευση (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 7: Εξατομικευμένη/διαφοροποιημένη διδασκαλία και δημιουργία διαφοροποιημένου εκπαιδευτικού υλικού με τη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 8: Παρουσίαση διαδικτυακών εκπαιδευτικών Πλατφόρμων οι οποίες έχουν βασιστεί για τη δημιουργία τους στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Εκμάθηση. Καλά παραδείγματα και πρακτικές (30 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 9: Παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη(GenAI). Εφαρμογές και λειτουργία στην Εκπαίδευση (50 ώρες)
Διδακτική Ενότητα 10: Μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση (20 ώρες)
Τα συνολικά παρεχόμενα ECTS είναι 10.
Το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα παρασχεθεί στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες είναι:
Θα δημιουργηθεί και θα υπάρχει συμμετοχή σε forum, συμβουλευτική και συνεργασία με διδάσκοντες/ουσες. Επίσης θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα ειδικά για το σεμινάριο στην οποία θα περιλαμβάνεται πρόσθετο πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό, blogs και συνεχή νέα για το αντικείμενο του σεμιναρίου
Α. Υποχρεώσεις Εκπαιδευομένων:
Β. Δικαιώματα Εκπαιδευομένων:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ.
Στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σταμάτη Τζελέπη στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:
Όνομα: Σταμάτης Τζελέπης
Τηλέφωνο: 2310-996137
Ώρες επικοινωνίας: 9-15
email: stzelepis@cheng.auth.gr
Το κόστος του προγράμματος είναι 290 ευρώ . Καταβάλλονται 90 ευρώ μέχρι και τις 17/08/2025, 100 ευρώ ως τις 30/10/2025 και 100 ευρώ ως τις 31/01/2026
Καταβάλλονται 90 ευρώ μέχρι και τις 17/08/2025, 100 ευρώ ως τις 30/10/2025 και 100 ευρώ ως τις 31/01/2026
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ
Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81
E-mail: kedivim@auth.gr
Ανάπτυξη: Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ
Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας από τους επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περισσοτέρων επισκεπτών και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοτόπου μας καθώς και τη διευκόλυνση του ιστοτόπου μας.