Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ “Η Τέχνη του Ψηφιδωτού”

Έκθεση ψηφιδωτών έργων-δημιουργίες των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ με τίτλο «Η Τέχνη του Ψηφιδωτού» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024, στο  Γ´ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αγιογραφείο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Τρύφωνας Τσομπάνης, και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη το μέλος  ΕΔΙΠ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Παρασκευή Παπαδημητρίου. Το εργαστηριακό μέρος του δίδαξε ο κ. Νίκος Νίκου, διπλωματούχος ψηφιδογράφος, ο οποίος έχει λάβει μέρος με έργα του σε πολλές εκθέσεις.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2024, και διήρκησε 108 διδακτικές ώρες. Συμμετείχαν 14 σπουδαστές/σπουδάστριες.

Η έκθεση πλαισιώθηκε με την ομιλία του Αγιορείτη ψηφοθέτη π. Κουκουζέλη Λαυριώτη (Αμαλφινιώτη), κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μια σύντομη αναδρομή της ιστορίας του ψηφιδωτού ανά τους αιώνες, ενώ υπογραμμίστηκε το αίσθημα της ηρεμίας που μπορεί να προσφέρει η τέχνη του ψηφιδωτού στην ψυχή του ανθρώπου.

Διάφορα έργα σπουδαστών/τριών
Έργο σπουδαστή/τριας
Έργο σπουδαστή/τριας
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Νίκου (εκπαιδευτής στο πρόγραμμα, διπλωματούχος ψηφιδογράφος), π. Κουκουζέλης Λαυριώτης Αμαλφινιώτης (Αγιορείτης ψηφοθέτης), Τρύφωνας Τσομπάνης (Επιστημονικός Υπεύθυνος προγράμματος), Παρασκευή Παπαδημητρίου (Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη προγράμματος, διδάσκουσα), Αρετή Μαλλά (διοικητική υπάλληλος στο ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ), Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, ΕΔΙΠ ΑΠΘ, και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ψηφοθέτες Αναστάσιος Ορφανίδης και Ευαγγελία Τζώρτζη.
Share:
Μετάβαση στο περιεχόμενο