Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος για την Επιστημονική Κατάδυση

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κατάρτισης για επιστημονική κατάδυση προσφέρεται από το Κέντρο δια βίου μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα “Εισαγωγή στις Μεθόδους και στις Διαδικασίες Εναλίων Αποτυπώσεων” απευθύνεται σε έμπειρους αυτοδύτες που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για υποθαλάσσια έρευνα και επιστημονική καταγραφή δεδομένων. Ο κύκλος εκπαίδευσης περιλαμβάνει εξ αποστάσεως διαλέξεις, επιτόπια έρευνα και εκπαίδευση, βιωματικά εργαστήρια και πρακτική άσκηση. 

Μετρήσεις για την αποτύπωση χαρακτηριστικών κατά μήκος της διαδρομής.

Τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης παρακολούθησε διεπιστημονική ομάδα αυτοδυτών αποτελούμενη από βιολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, συντηρητές αρχαιοτήτων και αρχιτέκτονες,  εργαζόμενους στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το τελικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΙΝ.ΑΛ.Ε. στη Νέα Πέραμο Καβάλας και παραδοτέο της πρακτικής άσκησης ήταν η χάραξη μια υποβρύχιας διαδρομής γεωλογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αρχαίου Λατομείου Μυλοπετρών

Αναγνώριση και καταγραφή ειδών σε σημεία ενδιαφέροντος.

Η ομάδα αυτοδυτών που συμμετείχε απέδειξε ότι μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάδειξη του τοπικού ενάλιου φυσικού και πολιτιστικού προϊόντος και να συνεισφέρει στην υποθαλάσσια έρευνα και καταγραφή επιστημονικών δεδομένων.

Ο επόμενος κύκλος εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και  υποβολές αιτήσεων γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να επικοινωνούν με τον επιστημονικά υπεύθυνο του έργου, Δρ. Κίμωνα Παπαδημητρίου (paki@auth.gr)

Μετρήσεις στον βυθό.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα κατάρτισης στην επιστημονική κατάδυση εδώ.

Share:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο