Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ) συμμετέχει ως Πάροχος Κατάρτισης στη δράση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.0000 ανέργων.

Τα επιδοτούμενα προγράμματα, θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 50-200 ωρών, έχουν ως στόχο την καλλιέργεια ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και απευθύνονται σε άνεργες/ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, απόφοιτες/απόφοιτους δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανάλογα με το αντικείμενο και το βαθμό εξειδίκευσής τους) και παρέχουν επιμόρφωση σε αντικείμενα υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, οι άνεργες/άνεργοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής» στην ειδική ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr  εισερχόμενες/οι με κωδικούς TAXISnet, προκειμένου να ενταχθούν αρχικά στο Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων. Η υποβολή αιτήσεων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, ξεκινά στις 27 Ιουλίου 2022.  Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στο σχετικό Δελτίο Τύπου (https://bit.ly/3z2xOTE) και στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (https://www.dypa.gov.gr/).

Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης (blended learning), δηλ. με συνδυασμό διά ζώσης και εξ αποστάσεως (σύγχρονη και ασύγχρονη) εκπαίδευση.

Επιστημονικές/Επιστημονικοί Υπεύθυνες/Υπεύθυνοι των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ, αρμόδιες/αρμόδιοι για τον σχεδιασμό τους και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού, είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μέλη ΔΕΠ, μέλη ΕΔΙΠ), ενώ οι διδάσκουσες/διδάσκοντες είναι επίσης μέλη του διδακτικού & επιστημονικού προσωπικού του ΑΠΘ, καθώς και εξειδικευμένοι εκπαιδευτές, μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ, καθώς και απόκτηση αντίστοιχης πιστοποίησης μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, διαπιστευμένων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 17024:2012.

Το ποσό της επιδότησης για τους ωφελούμενους κυμαίνεται από 250-1.000 € (5 ευρώ ανά διδακτική ώρα).

Ενδεικτικά αντικείμενα που παρέχονται είναι η Ασφάλεια Δεδομένων/GDPR & η Κυβερνοασφάλεια, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Ψηφακό Μάρκετινγκ, οι Ψηφιακές Δεξιότητες και Εφαρμογές Γραφείου, τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS), οι Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες, η Μηχανική Μάθηση, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Επιχειρήσεων, η Χρήση νέων τεχνολογιών στην πράσινη οικονομία, ο Ψηφιακές δεξιότητες στον Τουρισμό, τη Ναυτιλία και την Υγεία, η Στατιστική Επεξεργασία Δεδομένων, το Υπολογιστικό νέφος & η Διαχείριση Υποδομών Δεδομένων (Data Centers), καθώς και άλλες ψηφιακές δεξιότητες εξειδικευμένες σε διάφορους τομείς.

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ (diaviou@auth.gr, 2310-996782,83,81).

Αναλυτικές πληροφορίες για την επιλογή των προγραμμάτων οι ενδιαφερόμενες/οι θα μπορούν να αναζητήσουν μέσα από την πλατφόρμα voucher μετά την ένταξή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Share:
Μετάβαση στο περιεχόμενο