Search
Close this search box.

Καταχώρηση Στοιχείων στην πλατφόρμα Edupass

Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί Θυρίδα για το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

H καταχώρηση στοιχείων στη Θυρίδα είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει σε διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία εντός των χώρων  του ΑΕΙ, βάσει της υπ.αρ. 124068/ΓΔ4 Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του υπ.αρ. 124862/Ζ1/4-10-2021 εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπόχρεοι υποβολής αίτησης είναι:

(α) οι φοιτητές/τριες,

(β) το τακτικό και έκτακτο διδακτικό προσωπικό και οι επιστημονικοί συνεργάτες που παρέχουν διδακτικό έργο,

(γ) κάθε άλλο φυσικό  πρόσωπο,  που συμμετέχει  με  φυσική  παρουσία  σε  κάθε  είδους  εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ΑΕΑ («επισκέπτης»).

Επισημαίνεται ότι «Σε περίπτωση που για τη συμμετοχή σε συγκεκριμένες μορφές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ιδίως στις Σχολές Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι. (ενδεικτικά κλινικές ασκήσεις, εργαστήρια), απαιτείται εκ του νόμου η συνδρομή ειδικότερων προϋποθέσεων, ο σχετικός έλεγχος διενεργείται με ευθύνη του εκάστοτε αρμόδιου Α.Ε.Ι. και περιλαμβάνει φυσική επίδειξη του απαιτούμενου πιστοποιητικού ή βεβαίωσης και έλεγχο της εγκυρότητας αυτού μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118). Η εφαρμογή Covid Free GR είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store».

Στην πλατφόρμα edupass έχει αναρτηθεί σύνδεσμος με Συχνές Ερωτήσεις για ΑΕΙ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ (κα Ε. Βιάννη, 2310 996781, diaviou@auth.gr).

Share:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο